Άγνοια για τα προβλήματα της περιοχής όπου ήταν δημοτική σύμβουλος καταλογίζει σε...

Άγνοια για τα προβλήματα της περιοχής όπου ήταν δημοτική σύμβουλος καταλογίζει σε νέα υφυπουργό, υποψήφιος δήμαρχος

511
SHARE

Δριμύ κατηγορώ σε βάρος της νέας υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Ηλίας Ζάχαρης.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης του συνδυασμού «Κοινωνική Συνεργασία», ο κ. Ζάχαρης κατηγόρησε τη νέα υφυπουργό ότι ως δημοτική σύμβουλος Νεάπολης-Συκεών, δεν συμμετείχε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

«Σε πόσες συνεδριάσεις συμμετείχε η κυρία Ελευθερία Χατζηγεωργίου από τότε που έγινε μέλος του δημοτικού συμβουλίου το 2016;», αναρωτήθηκε ο κ. Ζάχαρης ενώ με αφορμή την αναφορά που κάνει η κα Χατζηγεωργίου στο βιογραφικό της ότι  «περπάτησε στη Γένοβα και στην Πράγα», ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Συνεργασίας» δήλωσε πως «καλό θα είναι να μας ενημερώσει πόσο καιρό έχει να περπατήσει στη Νεάπολη και στις Συκιές, όπου είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου».

Επιπλέον, ο κ. Ζάχαρης επέρριψε ευθύνες  και στη δημοτική αρχή για την στάση της έναντι της νέας υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης.  

«Όταν μας πει ο δήμαρχος πόσες παρουσίες στο δημοτικό συμβούλιο είχε η κυρία Χατζηγεωργίου, από τότε που έγινε δημοτική σύμβουλος, θα καταλάβουμε όλοι μας ότι δεν ήταν οι μόνοι που έγλειφαν την εξουσία για ένα ξεροκόμματο εύνοιας, για μία πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου. Φτάνει πια το γλείψιμο στην εξουσία», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.

Επιπλέον,  καταλόγισε «έλλειψη προνοητικότητας» στη διοίκηση του δήμου για την οικιστική ανάπτυξη των Πεύκων.

«Μια δημόσια αρχή, δημοτική, κρατική, υπηρεσιακή βλέπει. Βλέπει να βγαίνουν οικοδομικές άδειες, μελετά τα στοιχεία, προσπαθεί να προετοιμαστεί γι’ αυτό που έρχεται. Αν, για παράδειγμα, κτίζονται οικογενειακές κατοικίες, πολύ σύντομα θα υπάρξει ανάγκη για περισσότερα σχολεία. Δυστυχώς στο Ρετζίκι αυτό δεν έγινε.

Με αποτέλεσμα η οικιστική ανάπτυξη να γίνει πάνω στις υποδομές του χωριού των 1.000 κατοίκων, που ήταν το 1970, ενώ το 2001 είχε ξεπεράσει τις 6.000 και το 2011 είχε υπερδιπλασιαστεί, ξεπερνώντας τις 13.000», υπογράμμισε.

LEAVE A REPLY