Άγρια δολοφονία αδέσποτων σκύλων στα Πεύκα! – Έκτακτα μέτρα στην περιοχή

Άγρια δολοφονία αδέσποτων σκύλων στα Πεύκα! – Έκτακτα μέτρα στην περιοχή

985
SHARE

Αντιμέτωπα με το μακάβριο θέαμα νεκρών αδέσποτων σκύλων βρέθηκαν χτες συνεργεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών και μέλη φιλοζωικών σωματείων σε περιοχή των Πεύκων, όπου σημειώθηκαν διαδοχικά εγκληματικά κρούσματα θανάτωσης ζώων με ισχυρή δραστική ουσία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, στην περιοχή Νερομύλων νεκρά βρέθηκαν συνολικά τέσσερις αδέσποτοι σκύλοι που ήταν υπό την εποπτεία της Υπηρεσίας Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, τα οποία έφεραν τσιπάκι, ήταν εμβολιασμένα και στειρωμένα. Αμέσως ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, έδωσε εντολές στις αρμόδιες αντιδημαρχίες για τη λήψη έκτακτων μέτρων και κινητοποίηση για εντοπισμό των δραστών. «Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο τα ανθρωπόμορφα αυτά τέρατα που σκόρπισαν δηλητήριο με φόλες με στόχο να αφαιρέσουν τη ζωή από τα δεκάδες σκυλιά που υπάρχουν σ’ αυτή την περιοχή. Κινήσαμε ήδη όλες τις διαδικασίες έτσι ώστε να ανακαλυφθούν οι εγκληματίες και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Είμαστε σε απόλυτη συνεννόηση και συνεργασία με τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου ‘‘φροντίΖΩ’’, με το οποίο έχουμε κοινούς στόχους, και με τη συνδρομή των συμπολιτών μας, που έχουν κινητοποιηθεί, θα ανακαλύψουμε τους δολοφόνους», δήλωσε ο Σίμος Δανιηλίδης.

Το πρώτο θύμα των ασυνείδητων εγκληματιών, όπως τους χαρακτηρίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στέλιος Γκατζές, εντοπίστηκε το πρωί, το δεύτερο αργότερα το απόγευμα και τα δυο τελευταία τις βραδινές ώρες. Τα ζώα περισυνελλέγησαν και μεταφέρθηκαν στην αρμόδια Υπηρεσία της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για τη διενέργεια νεκροψίας, όπου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, γίνεται λόγος για ισχυρή δραστική θανατηφόρα ουσία που περικλειόταν σε σκεύασμα τύπου κροκέτας.

Στελέχη των Υπηρεσιών του δήμου, σε συνεργασία με εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου «φροντίΖΩ», έθεσαν την περιοχή του ρέματος υπό παρακολούθηση, ενώ σήμερα το πρωί (Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου), ειδικό όχημα της Διεύθυνσης Καθαριότητας θα προβεί σε νέο και εκτεταμένο πλύσιμο της περιοχής για την εξάλειψη κινδύνων και την προστασία της άγριας πανίδας.

«Πρόκειται για μια άγρια και εγκληματική συμπεριφορά κάποιων ασυνείδητων που καταδικάζεται από τους πάντες», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Στέλιος Γκατζές, ο οποίος καλεί τους ιδιοκτήτες οικόσιτων ζώων «να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία των δεσποζόμενων ζώων και να μην τα αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθερα».

LEAVE A REPLY