Άμεσες προσλήψεις αρχαιοφυλάκων και διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων...

Άμεσες προσλήψεις αρχαιοφυλάκων και διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων ζητά ο ΟΤΘ από το Υπουργείο Πολιτισμού

690
SHARE

Την επίσπευση των διαδικασιών για την πρόσληψη αρχαιοφυλάκων στη Θεσσαλονίκη ζητά με επιστολή της στην Υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης- Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ, Βούλα Πατουλίδου.
“Ο ΟΤΘ έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια για την προβολή των σημαντικότερων αξιοθέατων, που διαθέτει η Θεσσαλονίκη και των 15 μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που προστατεύονται από την UNESCO. Η προσπάθεια αυτή επιβάλλει διεύρυνση των ωρών λειτουργίας μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ξεναγήσεων στα μνημεία τουλάχιστον ως τις 8 μ.μ. το καλοκαίρι”, σημειώνει στην επιστολή της η κα. Πατουλίδου.
Το υπάρχον προσωπικό παρά τις προσπάθειες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης δεν επαρκεί και γι’ αυτό η κα Πατουλίδου ζητά από την υπουργό Πολιτισμού να ληφθεί μέριμνα για την έλλειψη που παρουσιάζεται με τις προσλήψεις νέων αρχαιοφυλάκων, που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων της Θεσσαλονίκης.

LEAVE A REPLY