Άμεση απέλαση των παράνομων μεταναστών ζητά ο πρόεδρος των ΗΠΑ,Ντ.Τραμπ

Άμεση απέλαση των παράνομων μεταναστών ζητά ο πρόεδρος των ΗΠΑ,Ντ.Τραμπ

601
SHARE

Να απελαύνονται αμέσως όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα, χωρίς να κινούνται δικαστικές διαδικασίες.

Την πρόταση αυτή κατέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει στο μεταναστευτικό ζήτημα.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους να εισβάλουν στη χώρα μας. Όταν μπαίνει κάποιος θα πρέπει αμέσως, χωρίς δικαστές και δίκες, να τους στέλνουμε πίσω εκεί απ’ όπου ήρθαν», έγραψε σήμερα στο αγαπημένο του twitter, μέσω του οποίου έχει ανακοινώσει όλες τις «μεγάλες πολιτικές ιδέες του».

«Αγκάθι» για την Ε.Ε. το μεταναστευτικό

Την ίδια ώρα, χωρίς συμφωνία έληξε η μίνι Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό ζήτημα.

«Θέλουμε ευρωπαϊκές λύσεις όπου αυτό είναι δυνατόν. Θέλουμε διακρατικές λύσεις όπου οι ευρωπαϊκές λύσεις δεν είναι εφικτές», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, τόνισε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες βρήκαν «περισσότερες κοινές θέσεις» παρά διαφωνίες.

Με την σειρά του, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας πρότεινε την  αναθεώρηση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου με δίκαιη κατανομή των βαρών φιλοξενίας, την ενίσχυση των ευρωπαϊκών χωρών πρώτης υποδοχής, τη στήριξη των χωρών διέλευσης και προέλευσης και την αντικατάσταση της Frontex από ισχυρές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και Συνοριοφυλακής.

LEAVE A REPLY