«Άνεμος» αλλαγής σε ΕΕΘ και ΒΕΘ

«Άνεμος» αλλαγής σε ΕΕΘ και ΒΕΘ

865
SHARE
«Άνεμος» αλλαγής σε ΕΕΘ και ΒΕΘ

«Άνεμος» αλλαγής φαίνεται πως φυσάει στα δυο μεγάλα Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης, στο Επαγγελματικό (ΕΕΘ) και το Βιοτεχνικό (ΒΕΘ) όπου εντείνονται οι διεργασίες ενόψει των Επιμελητηριακών Εκλογών.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος στο ΕΕΘ και ο Ιωάννης Φωτιάδης στο ΒΕΘ έχουν ξεκινήσει δυναμικά την πορεία προς την κάλπη εγγράφοντας στις… τάξεις τους δυνατά ονόματα της επαγγελματικής και βιοτεχνικής κοινότητας του νομού και δημιουργώντας σοβαρά ρήγματα στις επιμελητηριακές ομάδες των νυν προέδρων των δύο Επιμελητηρίων, του Μιχάλη Ζορπίδη και του Παναγιώτη Παπαδόπουλου οι οποίοι βλέπουν πως οι παρατάξεις με τις οποίες είχαν εκλεγεί το 2011… φυλλορροούν.

Ο κ. Νικολόπουλος μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη αποσπάσει και τη στήριξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ενώ συνεχίζει τις επαφές του με εκπροσώπους του επαγγελματικού κόσμου και της αυτοδιοίκησης οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr, στηρίζουν την υποψηφιότητά του για την προεδρία του μεγαλύτερου -βάσει του αριθμού μελών- Επιμελητηρίου της πόλης.

Ενόψει των επιμελητηριακών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου, ιδιαίτερη δυναμική καταγράφει και ο συνδυασμός «Ένωση Βιοτεχνών -Νέοι Ορίζοντες» με επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Φωτιάδη η κάθοδος του οποίου στις επικείμενες εκλογές για το ΒΕΘ έχει προκαλέσει ισχυρό πονοκέφαλο στον απερχόμενο πρόεδρο, Π. Παπαδόπουλο ο οποίος εδώ και καιρό έχει βρεθεί αντιμέτωπος με αποχωρήσεις πλέον του 50% των μελών που συγκροτούσαν την Επιμελητηριακή του ομάδα στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του. Να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός «Ένωση Βιοτεχνών -Νέοι Ορίζοντες» δημιουργήθηκε από τον πρώην πρόεδρο του ΒΕΘ, Σωτήρη Μαγόπουλο ο οποίος με δήλωσή του στο thesseconomy.gr στηρίζει ανοιχτά την υποψηφιότητα του Ι. Φωτιάδη για την προεδρία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας, επίσης, στο theseconomy.gr, επαγγελματίες και βιοτέχνες οι οποίοι στηρίζουν τον κ. Νικολόπουλο για το ΕΕΘ και τον κ. Φωτιάδη για το ΒΕΘ, τονίζουν πως οι δύο συγκεκριμένοι υποψήφιοι πρόεδροι «έχουν αποδείξει με τη μέχρι σήμερα συνεπή πορεία τους πως μπορούν να δώσουν νέα πνοή στα Επιμελητήρια, έξω από συντεχνιακές και καθεστωτικές αντιλήψεις, και να αγωνιστούν για την επίλυση των ασφυκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ο επιχειρηματικός κόσμος και η αγορά της Θεσσαλονίκης». Μάλιστα είναι πεπεισμένοι πως Νικολόπουλος και Φωτιάδης θα είναι τον Δεκέμβριο «συγκάτοικοι» στο κτίριο της οδού Αριστοτέλους όπου στεγάζονται τα δύο Επιμελητήρια (φωτογραφία), αναλαμβάνοντας την προεδρία του Επαγγελματικού και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου αντίστοιχα.

LEAVE A REPLY