Thursday , 25 April 2024

Άνοιξε η πλατφόρμα για το Market Pass – Τις 32.000 έφτασαν νωρίς το πρωί οι αιτήσεις

Άνοιξε σήμερα, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων για το market pass. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr/marketpass, με τις πρώτες πληρωμές να ξεκινούν έως τις 3 Μαρτίου. Σήμερα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οι δικαιούχοι με ΑΦΜ από 1 – 4. Αύριο Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου θα ανοίξουν για αιτήσεις και τα ΑΦΜ 5 – 0.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μέχρι τις 10.00 το πρωί είχαν υποβληθεί περίπου 32.000 αιτήσεις στην πλατφόρμα Market Pass, το οποίο καλύπτει το 85% του πληθυσμού. Ο υπουργός επεσήμανε ότι «τα χρήματα θα πιστωθούν είτε “τα δαπανήσω είτε όχι” και μεταφέρονται στον επόμενο μήνα. Η μια επιλογή είναι στο κινητό η χρεωστική κάρτα με το πλήρες ποσό, ενώ στο ΙΒΑΝ ενός τραπεζικού λογαριασμού πιστώνεται το 80% των χρημάτων». Ο κ. Πιερρακάκης πρόσθεσε ότι από την Παρασκευή οι αιτήσεις μπορεί να γίνουν και μέσω ΚΕΠ.

Αιτήσεις και παρατράγουδα

Και δεν έλειψαν τα παρατράγουδα στην υποβολή των αιτήσεων. Όπως ανέφερε καταναλωτής που μπήκε στην πλατφόρμα για να υποβάλλει αίτηση για το market pass η εφαρμογή του έβγαλε διπλό πλαίσιο επιδότησης!


Ποιοι θα πληρωθούν πρώτοι
Όλοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 15 Μαρτίου. Ωστόσο, όσοι σπεύσουν να υποβάλλουν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου θα είναι οι πρώτοι που θα πληρωθούν έως τις 3 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται πως η ΚΥΑ προβλέπει ότι «για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας έως την 28η Φεβρουαρίου 2023 η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 3η Μαρτίου 2023».
Αντίστοιχα όσοι επιλέξουν να πάρουν τα χρήματα απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό και υποβάλλουν αίτηση έως 28 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν έως 3 Μαρτίου για τρεις μήνες, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.
Όσοι κάνουν αίτηση από 1- 15 Μαρτίου θα πληρωθούν στις 20 Μαρτίου. ‘Οσοι επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα, θα πληρώνονται κάθε μήνα, το πρώτο τριήμερο του μήνα. Αντίστοιχα όσοι επιλέξουν πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό θα πληρωθούν έως την 20ή Μαρτίου 2023. Έκτοτε, θα πληρωθούν άλλη μια φορά, στις 3 Μαΐου, για Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο. Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε διακόσια είκοσι (220) ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά εκατό (100) ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα χίλια (1.000) ευρώ αγορών. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό ενίσχυσης που καταβάλλεται ανέρχεται στο ογδόντα τοις εκατό (80%) επί του ανωτέρω ύψους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *