Άνοιξε τις πύλες της η 12η “Agrothessaly”

Άνοιξε τις πύλες της η 12η “Agrothessaly”

503
SHARE

Την ανάγκη προσανατολισμού των αγροτικών εκθέσεων στη διεθνή και όχι αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά, τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, κατά την διάρκεια των εγκαινίων της 12ης Πανελλήνιας Έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία “Agrothessaly”.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Αγοραστός τάχτηκε υπέρ της στήριξης της αγροτικής παραγωγής και ενίσχυσης της εξωστρέφειας.

“Στον τομέα της γεωργίας, έχουν ξεκινήσει ή ολοκληρώθηκαν στη Θεσσαλία 96 έργα, ύψους 173 εκατ. ευρώ ενώ στον πρωτογενή τομέα έχουν προωθηθεί επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισμού 363 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μικρών φραγμάτων, λιμνοδεξαμενών και υπογείωση των δικτύων των ΤΟΕΒ”, υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης τάχτηκε υπέρ της μετεξέλιξης της θεσσαλικής πρωτεύουσας σε κέντρο αγροτικής εκπαίδευσης.

“Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόφαση μας για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Λάρισας με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας”, σημείωσε ο κ. Καλογιάννης.

Με την σειρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας, υπογράμμισε πως η “Agrothessaly” είναι η μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση της χώρας.

“Η Λάρισα είναι ένας τόπος ικανός να στηρίξει μια μεγάλη έκθεση”, δήλωσε ο κ. Τζήκας.

Να σημειωθεί ότι στη 12η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία που θα διαρκέσει ως και την Κυριακή 3 Μαρτίου, συμμετέχουν 780 εκθέτες έναντι 498, το 2017.

LEAVE A REPLY