Άρθρο του υποψήφιου δημάρχου Νεάπολης- Συκεών Ηλία Ζάχαρη:”Κόμματα και υποψήφιοι δήμαρχοι”

Άρθρο του υποψήφιου δημάρχου Νεάπολης- Συκεών Ηλία Ζάχαρη:”Κόμματα και υποψήφιοι δήμαρχοι”

878
SHARE

Η συζήτηση περί κομμάτων και στηρίξεων στις δημοτικές εκλογές είναι μία ανόητη και υποκριτική συζήτηση, η οποία γίνεται εκ του πονηρού.

Διότι προσπαθεί να καλύψει την έλλειψη ιδεών και προτάσεων δημιουργώντας ένα σκιάχτρο το οποίο κάποιοι νομίζουν ότι μπορεί να διώξει κόσμο από τους αντιπάλους τους.

Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει κανένας μας, ο οποίος να μην έχει ιδεολογικές καταβολές και πολιτικές απόψεις.

Όταν γίνεται υποψήφιος, με βάση αυτές τις καταβολές και τις απόψεις, οικοδομεί τις απόψεις του και τις καταθέτει στην κοινωνία ζητώντας της να τις επιλέξει στις εκλογές.

Δεν μπορούν να είναι από παρθενογένεση οι προτάσεις των υποψηφίων, ούτε μπορούν να κρύβουν το πολιτικό τους περιεχόμενο για να είναι αρεστές σε όλους.

Ο δεύτερος μύθος είναι η κομματική εξάρτηση του υποψηφίου. Όποιος δεν θέλει να ελέγχει τον δήμο το κόμμα από το οποίο προέρχεται ο δήμαρχος, πρέπει απλά να διασφαλίσει ότι όλες οι προσλήψεις θα γίνονται με ανοιχτές διαδικασίες και όχι με κόλπα από το παράθυρο και όλα τα έργα θα γίνονται με διαγωνισμό και χωρίς καμία απευθείας ανάθεση.

Όσοι λένε ότι μπορεί ένα κόμμα να ελέγξει το Δήμο, στον οποίο έχει φιλικό δήμαρχο, ουσιαστικά κλείνουν το μάτι στην κοινωνία, υπονοώντας ότι αν κερδίσουν αυτοί το Δήμο, θα “βολέψουν” τους δικούς τους κομματικούς φίλους.

Το πρόταγμα για τον δήμο του 2019 είναι να είναι ανοιχτός, δίκαιος και να αντιμετωπίζει όλους τους δημότες με το ίδιο μάτι. Δεν μπορεί να αυξάνει τα έσοδα παίρνοντας από κάποιους για να τα δίνει ως παροχές σε αυτούς που θέλει να είναι η πολιτική του πελατεία.

Αυτό όμως συναρτάται με την πολιτική οπτική που έχει ο δήμαρχος για τα πράγματα. Η πολιτική οπτική του κ.Δανιηλίδη όλα αυτά τα χρόνια, έχει αυξήσει τους φόρους για να έχει έσοδα και να μπορεί να τα μοιράζει, ενώ η πολιτική οπτική του ΣΥΡΙΖΑ προϋποθέτει επιπλέον έσοδα γιατί τάζει παντού.

Για μέσα υπήρξε μεγάλη τιμή, το γεγονός ότι τα μέλη της ΝΔ στις Δυτική Θεσσαλονίκη εκτίμησαν την παρουσία μου στον πολιτικό χώρο του κόμματος από την ΟΝΝΕΔ μέχρι την αυτοδιοίκηση και το 2016 με εξέλεξαν πρόεδρο της ΝΟΔΕ. Δεν ήμουν εκ νέου υποψήφιος γιατί ήθελα να αφοσιωθώ στην προσπάθεια της αλλαγής στον Δήμο Νεάπολης -Συκεών.

Η “Κοινωνική Συνεργασία” η παράταξη μας, στο Δήμο είναι μία μεγάλη δημοκρατική, πατριωτική, δίκαιη, φιλελεύθερη και αλληλέγγυα παράταξη. Και για αυτό είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία! Δεν φοβόμαστε για τις ιδέες μας! Είμαστε δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη αλλά στηρίζουμε και αυτούς που παράγουν τον πλούτο!

LEAVE A REPLY