Saturday , 20 April 2024

“Άρωμα” Μαρτίου του 2020 στον Έβρο;

Του Γ. Κατσιάνη

Σε κατάσταση ετοιμότητας παραμένουν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), λόγω της αυξανόμενης έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr, το κλίμα που επικρατεί στο Πεντάγωνο θυμίζει κάτι από Μάρτιο του 2020 όταν τα επεισόδια στον Έβρο είχαν θέσει σε θέση μάχης τις ελληνικές αρχές.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα περίπου 40.000 μετανάστες επιχείρησαν να εισβάλλουν παράνομα στη χώρα μας από διάφορα σημεία της ελληνικής μεθορίου ενώ συνελήφθησαν και 150 διακινητές.

«Να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, ότι και να δοκιμάσει ο οποιοσδήποτε στο Αιγαίο και στον Έβρο θα σπάσει τα μούτρα του. Έχουμε πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα να φυλάξουμε τα σύνορα της πατρίδας την εδαφική κυριαρχία από την εκάστοτε απειλή από τον οποιοδήποτε», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Επιπλέον, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αναστολή των θερινών αδειών στελεχών που υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις και σε τμήματα του πεζικού από περιοχές της Θράκης.

Ωστόσο, το Πεντάγωνο συνιστά ψυχραιμία και αποφυγή ακραίων αντιδράσεων από την πλευρά των στελεχών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *