Άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο περιαστικό δάσος του Σέϊχ Σου

Άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο περιαστικό δάσος του Σέϊχ Σου

969
SHARE

Εκατοντάδες πυροσβέστες, στρατιώτες, αστυνομικοί και εθελοντές αναμένεται να δώσουν το παρών στην άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαΐου, στις 10 το πρωί, στο περιαστικό δάσος του Σέϊχ Σου.

Πρόκειται για την άσκηση με την κωδική ονομασία “ΔΙΑ – ΠΥΡΟΣ 2018” που σχεδιάστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και στην οποία συμμετέχουν η αυτοτελής διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης (Μ.Ε.Θ.), η ΕΛ.ΑΣ.,  το Γ’ Σώμα Στρατού, η 383 ΜΕΕΑ (113ΠΜ), οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών και Πυλαίας-Χορτιάτη, η διεύθυνση Δασών και εθελοντικές οργανώσεις.

Το σενάριο

Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει την εκδήλωση πυρκαγιάς στη θέση «Παράδεισος- Στέκι Συνταξιούχων», πλησίον του κόμβου Διαγόρα στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης.

Λόγω του ανέμου με διεύθυνση νότια-νοτιοδυτικά, εντάσεως 5 μποφόρ, η πυρκαγιά λαμβάνει διαστάσεις και εξαπλώνεται γρήγορα σε δασική έκταση με θαμνώδη βλάστηση και πεύκα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνει τους εμπλεκόμενους φορείς και αιτείται την κινητοποίηση-συνδρομή επίγειων και εναέριων μέσων, στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, το οποίο και συντονίζει.

LEAVE A REPLY