Έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΘ-HELEXPO για το θέμα της ιδιωτικοποίησης

Έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΘ-HELEXPO για το θέμα της ιδιωτικοποίησης

303
SHARE

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή στις 4 το μεσημέρι το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε. προκειμένου να καθορίσει την στάση που θα τηρήσει στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του εκθεσιακού κέντρου.

Αν και ο πρόεδρος του φορέα, Τάσος Τζήκας τάχτηκε κατά της ιδιωτικοποίησης, η χθεσινή δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη περί «αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, όπως το Ολυμπιακό στάδιο», καταδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης για επιτάχυνση των διαδικασιών εκποίησης κρατικών «φιλέτων».

«Το Υπερταμείο αλλάζει την λογική του ξεπουλήματος καθώς κάνουμε χρηστή διαχείριση της περιουσίας μας», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης, στο περιθώριο των εγκαινίων της 2ης Sportexpo Marathon που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Αντιδράσεις στον ΣΒΒΕ

Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με αφορμή την επιστολή που στάλθηκε στο υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της ΔΕΘ-HELEXPO, όπου μεταξύ άλλων, εκφράζεται η αντίθεση του φορέα για την υπαγωγή της Διεθνούς Εκθέσεως στο Υπερταμείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά μέλη του ΣΒΒΕ τάσσονται υπέρ της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για την ΔΕΘ-HELEXPO A.E. και διαφωνούν με την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της, όπως επισημαίνεται στη σχετική επιστολή.

LEAVE A REPLY