Έλενα Κουντουρά: Η Ελλάδα στηρίζει τις τουριστικές συνεργασίες στα Βαλκάνια

Έλενα Κουντουρά: Η Ελλάδα στηρίζει τις τουριστικές συνεργασίες στα Βαλκάνια

476
SHARE

Ισχυρός και ενεργός είναι ο  ρόλος της Ελλάδας για την προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και την ενδυνάμωση της τουριστικής συνεργασίας  στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, τόνισε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, μιλώντας  στην έναρξη του Διεθνούς Φόρουμ «Βαλκάνια: Ένα Σταυροδρόμι Εναλλακτικών Τουριστικών Διαδρομών», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia.

Το φόρουμ διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή κας.Κωνσταντίνας Κούνεβα,  με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης και  τη συμμετοχή ομιλητών από την Ελλάδα, την Κύπρο και έξι βαλκανικές χώρες.

H υπουργός τόνισε τη στήριξη της Ελλάδας και του Υπουργείου Τουρισμού σε διμερείς, περιφερειακές και διεθνείς πρωτοβουλίες για την τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, όπως ο Τουρισμός στο Δρόμο του Μεταξιού, τις διακρατικές συνεργασίες  στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού μέσα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα INTERREG, και τις προοπτικές  δημιουργίας κοινών τουριστικών διαδρομών με γειτονικές χώρες με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από μακρινές αγορές.

Η κα Κουντουρά επισκέφθηκε.επίσης, το κεντρικό περίπτερο του ΕΟΤ που υποδέχεται τους επισκέπτες της Philoxenia και τους χώρους της έκθεσης και συνομίλησε με τους εκπροσώπους των Περιφερειών και των ελληνικών προορισμών, όπως επίσης  και με τους εκθέτες ξένων χωρών, που συμμετέχουν.

Στο πλαίσιο της Philoxenia, επίσης, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, εγκαινίασε την Παρασκευή  το 1οΕλληνοσερβικό φόρουμ τουρισμού με θέμα τον εναλλακτικό, θρησκευτικό και συνεδριακό τουρισμό, που διοργανώθηκε από το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Β.Ελλάδος. Αναφέρθηκε  στο δυναμικό άνοιγμα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια στη Σερβία με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας, που οδήγησε σε διψήφια αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

 

LEAVE A REPLY