Έλληνας καρδιοχειρούργος παραδίδει μαθήματα ζωής στον Μαυρίκιο της Αφρικής

Έλληνας καρδιοχειρούργος παραδίδει μαθήματα ζωής στον Μαυρίκιο της Αφρικής

823
SHARE

Πραγματοποίησε καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις με ένα υποτυπώδη εξοπλισμό στο νοσοκομείο Παμπλεμούς (Pamplemousses) στον Μαυρίκιο της Αφρικής, σώζωντας τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων.

Ο λόγος για τον καθηγητή Καρδιοχειρουργικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Κυριάκο Αναστασιάδη, ο οποίος εκτός από το σημαντικό επιστημονικό έργο που ανέπτυξε στην περιοχή,εκπαίδευσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

«Οι βάσεις που μπήκαν τότε αποδίδουν καρπούς σήμερα, καθώς εκδηλώθηκε τη φετινή χρονιά και είναι σε εξέλιξη, η πρόθεση του Νοσοκομείου και του υπουργείου Υγείας του Μαυρίκιου για στενότερη συνεργασία, με στόχο τη διασύνδεση του νοσοκομείου του Παμπλεμούς και του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, με σκοπό την εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού του Παμπλεμούς στην Καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική ΑΠΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης και επισήμανε ότι «η υποστήριξη μας έχω προτείνει να περιλαμβάνει συνεργασία σε εργαστήρια και διαλέξεις, σε επισκέψεις καθηγητών από την Ελλάδα για την προώθηση της εκπαίδευσης, κατάρτισης και μεταφοράς τεχνογνωσίας στον τομέα της καρδιοθωρακικής χειρουργικής προς τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Μαυρικίου».

Στον κ. Αναστασιάδη θα απονεμηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου στις επτάμισι το απόγευμα, στην αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής το βραβείο αριστείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

LEAVE A REPLY