Έμπειρο πολιτικό στέλεχος θέλει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης για το...

Έμπειρο πολιτικό στέλεχος θέλει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης για το δήμο Θεσσαλονίκης

1878
SHARE

Στην επιλογή ενός έμπειρου πολιτικού στελέχους που θα διεκδικήσει με αξιώσεις το δήμο Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2019, προσανατολίζονται στη ΝΔ.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πραγματοποιήσει διερευνητικές επαφές με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, στην κατεύθυνση της αναζήτησης του κατάλληλου υποψηφίου για το δεύτερο δήμο της χώρας.

Αν και έχει ξεκαθαρίσει πως προτεραιότητα για τη ΝΔ είναι οι βουλευτικές εκλογές- όποτε και αν γίνουν-η ηγεσία του κόμματος θεωρεί πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν ένα «στοίχημα» για τις τοπικές κοινωνίες.

Ωστόσο, η τελική απόφαση για το δήμο Θεσσαλονίκης αναμένεται να ληφθεί μετά τον Αύγουστο, χρονικό διάστημα κατά το οποίο, όπως εκτιμάται, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση της κυβέρνησης από την εξουσία.

Έλενα Ράπτη και Θοδωρής Ζαγοράκης…

Το τελευταίο διάστημα, κάποιοι «κύκλοι» προωθούν την υποψηφιότητα της βουλευτή της ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενας Ράπτη για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, η πρόταση αυτή δε φαντάζει ρεαλιστική, δεδομένης της διαφορετικής φιλοσοφίας που έχει η Πειραιώς για το πρόσωπο που θα ηγηθεί της «κούρσας» για το συγκεκριμένο δήμο.

Παρά τις προσπάθειες που γίνονται από πρωτοκλασσάτα στελέχη να αξιολογήσει θετικά τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, ο κ. Μητσοτάκης δεν φέρεται διατεθειμένος να δώσει το χρίσμα στην κ. Ράπτη.

Αντίθετα, περισσότερο θετικός στην υποψηφιότητα Ζαγοράκη εμφανίζεται ο κ. Μητσοτάκης, δεδομένης και της θετικής απήχησης που έχει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

Αν και φαντάζει το κατάλληλο πρόσωπο που θα λειτουργήσει ως «κυματοθραύστης» στις όποιες εντάσεις καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα στο θέμα του ΠΑΟΚ, η έλλειψη πολιτικής εμπειρίας και διαχείρισης, σε διοικητικό επίπεδο, φαίνεται ότι λειτουργούν ανασταλτικά για να λάβει ο κ. Ζαγοράκης το «πράσινο φως» από την Πειραιώς.

LEAVE A REPLY