Friday , 29 March 2024

Ένας Έλληνας στο “τιμόνι” της Microsoft σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

Η παρουσία της Microsoft στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει τον δρόμο σε πολλούς Έλληνες – στελέχη της εταιρίας – να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοίκηση της εταιρείας λογισμικού.

Από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι ο Κώστας Λουκάς, ο οποίος  ανέλαβε πρόσφατα τη θέση του Γενικού Διευθυντή Μεγάλων Πελάτων της Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, μια περιφέρεια που αποτελείται από 34 χώρες.

Πρόκειται για μια υψηλόβαθμη και νευραλγική θέση στη Microsoft,  η οποία ωστόσο δίνει τη δυνατότητα τον κ. Λουκά να εργαστεί για τα νέα του καθήκοντα από τη χώρα μας. 

Ο πρόεδρος της Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Philippe Rogge, δήλωσε σχετικά στην ανάρτησή του στο Linkedin: «Καλωσορίζω τον Κώστα ο οποίος θα ενισχύσει τις προσπάθειές μας να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να μετασχηματίσουν τις επιχειρήσεις και το εργασιακό τους περιβάλλον και να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για καινοτομία και ανάπτυξη. Προβλέπουμε σε ένα συναρπαστικό μέλλον, καθώς προχωράμε σταθερά για τον στόχο της μετεξέλιξης της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης σε Digital Hotspot».

«Η ομάδα μου κι εγώ εστιάζουμε στην εξασφάλιση επενδύσεων και πόρων για τους μεγάλους πελάτες μας. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, συνεργασία με σημαντικούς εταίρους για τη δημιουργία επιχειρηματικής ανάπτυξης και επιτυχίας σε παγκόσμια κλίμακα. Υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες και προοπτικές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη τις οποίες θέλουμε να αξιοποιήσουμε και να μετατρέψουμε σε ευκαιρίες», τόνισε ο κ. Λουκάς.

Ο νέος Γενικός Διευθυντής Μεγάλων Πελατών της Microsoft καλείται να συμβάλλει στην προώθηση της στρατηγικής της Microsoft να υποστηρίξει τον μετασχηματισμό της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης σε ένα ψηφιακό “hotspot”, μια περιφέρεια όπου άνθρωποι, κοινότητες και επιχειρήσεις αναπτύσσονται με όχημα την ψηφιακή καινοτομία για να πρωταγωνιστήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο κ. Λουκάς κατείχε επιτελικές θέσεις σε Procter & Gamble, Coca-Cola και Microsoft ενώ έχει δοκιμαστεί σε πολλαπλούς ρόλους που περιλαμβάνουν πωλήσεις, μάρκετινγκ, οικονομική διεύθυνση και γενική διεύθυνση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *