Friday , 29 March 2024

Ένας Θεσσαλονικιός θα “ηγηθεί” του Παγκόσμιου Κυπέλλου Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής

Του Γ. Κατσιάνη

Μπορεί η Θεσσαλονίκη να είναι η πρώτη ελληνική πόλη που εντάχτηκε στο δίκτυο των δημιουργικών πόλεων της UNESCO, ως “πόλη της γαστρονομίας”, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει να βάλει την… σφραγίδα της σε ένα διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας.

Ωστόσο για πρώτη φορά, ένας Θεσσαλονικιός θα “ηγηθεί” του Παγκόσμιου Κυπέλλου Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής που θα διεξαχθεί το διάστημα 26-29 Μαρτίου στο Παρίσι.

Ο λόγος για τον πρόεδρο της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μάριο Παπαδόπουλο, ο οποίος θα είναι ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του… Μουντιάλ Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής.

“Μεγάλη τιμή για την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη και εμένα προσωπικά η επιλογή μου ως προέδρου της Κριτικής Επιτροπής. Ευχαριστώ πολύ την Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού και τον πρόεδρο του Christian Vabret για την τιμή που μου έκαναν”, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Παπαδόπουλος.

Να σημειωθεί ότι ο κ.Παπαδόπουλος είναι αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου “Αβέρωφ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *