Ένα… ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον του ελληνικού σιδηροδρόμου στο περίπτερο...

Ένα… ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον του ελληνικού σιδηροδρόμου στο περίπτερο του ΟΣΕ στην 83η ΔΕΘ

862
SHARE

Ένα ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον του ελληνικού σιδηροδρόμου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκέπτονται το περίπτερο του ΟΣΕ στην 83η ΔΕΘ.

Εγκαινιάζοντας το περίπτερο ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Αθανάσιος Βούρδας έδωσε έμφαση στα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα που ολοκληρώνονται και στην ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου. Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Κακουλάκης αναφέρθηκε στη χρονιά ορόσημο για τον ΟΣΕ, καθώς, όπως είπε,  το 2019 κλείνουν 150 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του και το φετινό περίπτερο σηματοδοτεί το πέρασμα από το πλούσιο παρελθόν του Οργανισμού στη δημιουργία ενός νέου σιδηρόδρομου που θα αλλάξει τον κοινωνικό και οικονομικό χάρτη της χώρας. Ο διευθύνων σύμβουλος, Παναγιώτης Θεοχάρης ανέπτυξε τα έργα που ολοκληρώνονται και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη. «Στόχος μας είναι ο σιδηρόδρομος να αποτελέσει και πάλι την πρώτη επιλογή μεταφοράς επιβατών και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσω των εμπορευματικών μεταφορών», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Κλείνοντας τα εγκαίνια, η αρχιτέκτων εικαστικός κυρία Δήμητρα Μαρίνη παρουσίασε στους καλεσμένους το έργο του περιπτέρου όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν σε ρεαλιστική αναπαράσταση τα 9,2 χιλμ της σήραγγας του Καλλιδρόμου.

Το περίπτερο του ΟΣΕ στη ΔΕΘ επισκέφθηκε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη. Ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τη διοίκηση του Οργανισμού για την παρουσία της στην Έκθεση και τόνισε ότι ο σιδηρόδρομος αποτελεί βασικό στοιχείο του σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

LEAVE A REPLY