Ένα χρόνο μετά (!), ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης διαπίστωσε ότι επέστρεψε περισσότερα χρήματα...

Ένα χρόνο μετά (!), ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης διαπίστωσε ότι επέστρεψε περισσότερα χρήματα σε φορολογούμενο

860
SHARE

Ένα περιστατικό από την καθημερινότητα φέρνει στο «φως» το thesseconomy.gr., θέλοντας να δείξει ότι κάποιες φορές και η ίδια η εφορία μπορεί να πέσει «θύμα» του φορολογικού μηχανισμού.

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 2017, όταν ο φορολογούμενος μετέβη σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης και αγόρασε ένα παράβολο δημοσίου, αξίας 30 ευρώ.

Όταν ο φορολογούμενος ζήτησε από τη συγκεκριμένη ΔΟΥ να του επιστρέψει τα χρήματα του παράβολου που δεν έκανε χρήση, η υπηρεσία κατέθεσε στον τραπεζικό του λογαριασμό 60(!) αντί για 30 ευρώ.

Εννιά μήνες μετά, υπάλληλος της ΔΟΥ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φορολογούμενο και του ζήτησε να επιστρέψει τα επιπλέον 30 ευρώ, επικαλούμενη… λάθος(!) της υπηρεσίας.

«Η ΑΑΔΕ μας ενημέρωσε ότι σας έχουν καταβληθεί 30 ευρώ επιπλέον και παρακαλούμε για την άμεση επιστροφή των χρημάτων», φέρεται να δήλωσε η εφοριακός στον φορολογούμενο.

Μάλιστα, η εφοριακός κάλεσε τον μισθωτό υπάλληλο να σπεύσει άμεσα στη ΔΟΥ για να διευθετήσει άμεσα την οφειλή που προέκυψε από την… αβλεψία της οικονομικής υπηρεσίας.

Τελικά, το ζήτημα διευθετήθηκε, χάρη στην άμεση ανταπόκριση του φορολογούμενου.

LEAVE A REPLY