Tuesday , 23 April 2024

Ένταση μεταξύ Μόσχας και Αθήνας για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών – Μ.Ζαχάροβα: “Θα απαντήσουμε κατάλληλα”

«Eχθρική και πρωτοφανή» κίνηση χαρακτηρίζει η Μόσχα την απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας και διαμηνύει ότι θα «απαντήσει κατάλληλα». Οι εν λόγω Ρώσοι διπλωμάτες κηρύχθηκαν χθες ανεπιθύμητοι από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963.

«Στις 6 Απριλίου, 12 διπλωμάτες της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκαν “personae non gratae”. Πρόκειται για μια πραγματικά πρωτοφανή κίνηση στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις. Επιβεβαιώνει μόνο με πόσο ζήλο παρακολουθούν οι ελληνικές αρχές την πορεία διάλυσης της διμερούς πολύπλευρης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μας» δήλωσε σχετικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοί που πήραν αυτή την αβάσιμη απόφαση να εκδιώξουν το προσωπικό μας από τη χώρα ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού. Αν και τώρα γίνονται τα πάντα για να δυσφημιστεί η Ρωσία, να γίνει η μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στους διμερείς δεσμούς είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά τα σχέδια είναι καταδικασμένα να αποτύχουν μακροπρόθεσμα. Η Αθήνα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για αυτήν την εχθρική κίνηση. Θα απαντήσουμε κατάλληλα» πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *