Friday , 29 March 2024

Έντι Ζεμενίδης: “Η πιο σημαντική εταίρος στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου είναι η Ελλάδα”

Να καθοριστεί το ταχύτερο δυνατόν ημερομηνία πραγματοποίησης του υπουργικού συμβουλίου «3 συν 1» (Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ), ζήτησε ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), Έντι Ζεμενίδης.

Mιλώντας στο 1st East Macedonia & Thrace Forum, ο κ.Ζεμενίδης επισήμανε ότι παρότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, χρειάζεται να επιταχυνθεί ο ρυθμός με τον οποίο προωθούνται διαδικασίες, όπως το προτεινόμενο υπουργικό συμβούλιο.

«Υπάρχει κάτι πολύ σίγουρο, ότι η Ελλάδα έχει δείξει ξανά και ξανά, σε δύο (αμερικανικές) κυβερνήσεις ότι παίζει τρομερό ρόλο στην περιοχή και είναι αξιόπιστος εταίρος, δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ως προς αυτό πλέον. Η Αμερική πρέπει τώρα να δείξει ότι είναι αξιόπιστος σύμμαχος. Θέλω ημερομηνία για το “3 συν 1”» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι αυτή η τετραμερής συνάντηση θα πρέπει να γίνει το συντομότερο, σε επίπεδο υπουργών, ώστε να λάβει ένα μήνυμα και η Τουρκία.

Ο κ. Ζεμενίδης αποκάλυψε μάλιστα ότι κατά το πρώτο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, το 2019, «ο Μενέντεζ παρέθεσε δείπνο με τον (Τζιμ) Ρις και ήρθαν και κάθισαν 12 Γερουσιαστές με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και στο τέλος τού τύπωσε το νομοσχέδιο του East Med και του το παρέδωσε» δηλώνοντας με αυτό το δώρο -όπως το χαρακτήρισε- ότι η πιο σημαντική χώρα- εταίρος στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου είναι η Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *