Friday , 29 March 2024

Έντονη συγκίνηση στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης είπαν το τελευταίο “αντίο” σήμερα  συγγενείς και φίλοι στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον δυο φορές αργυρό Ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που “έφυγε” χθες σε ηλικία 43 ετών, μετά από διετή μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Στην κηδεία παρέστησαν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, καθώς επίσης και πολλοί Ολυμπιονίκες, όπως ο Μιχάλης Μουρούτσος (Tae Kwon Do), ο Δημοσθένης Ταμπάκος (Κρίκοι) και η Τασούλα Κελεσίδου (Δισκοβολία). Το “παρών” έδωσαν επίσης ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τα θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Η σορός εκτέθηκε προς χαιρετισμό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης ενώ στη συνέχεια τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία και ο ενταφιασμός του στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, η αδερφή του και η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, με τα δύο τους ανήλικα παιδιά.

Στο φέρετρο του Νικολαΐδη, τοποθετήθηκε η ελληνική σημαία, ενώ στην τελετή συμμετείχε και άγημα της Πυροσβεστικής, στην οποία ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ήταν αξιωματικός. Φίλοι και συγγενείς τον αποχαιρέτησαν φωνάζοντας “Αθάνατος”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *