Έντονο ενδιαφέρον νεοφυών επιχειρήσεων για το Prototype by ΤΕΕ – Παράταση στην...

Έντονο ενδιαφέρον νεοφυών επιχειρήσεων για το Prototype by ΤΕΕ – Παράταση στην προθεσμία υποβολής προτάσεων

451
SHARE
Έντονο ενδιαφέρον νεοφυών επιχειρήσεων για το Prototype by ΤΕΕ - Παράταση στην προθεσμία υποβολής προτάσεων

Παρατείνεται έως τις 15 Οκτωβρίου η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων στον Α’ κύκλο της πρωτοβουλίας Prototype by TEE. Την παράταση ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα που έχει στόχο τη στήριξη καινοτόμων ιδεών που φιλοδοξούν να εξελιχθούν σε πρωτότυπα προϊόντα και υπηρεσίες αλλά και σε εξωστρεφείς τεχνολογικές επιχειρήσεις

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός μιλώντας την Παρασκευή στη «Βραδιά του Ερευνητή 2017», στην Αθήνα, το Επιμελητήριο των Μηχανικών προσπαθεί να στηρίξει έμπρακτα την έρευνα και την καινοτομία, τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την παραγωγή και τη μετεξέλιξη της νέας γνώσης σε επιτυχημένα προϊόντα και υπηρεσίες. «Με την επιστημονική, διοικητική, οικονομική και αναπτυξιακή γνώση που δίνουν στο ΤΕΕ οι 110 χιλιάδες μηχανικοί μέλη του, φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε στην πράξη την επόμενη γενιά επιχειρηματικών ιδεών και εφαρμοσμένης έρευνας της χώρας μας» τόνισε ο κ. Στασινός, σημειώνοντας παράλληλα ως εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον στήριξης του προγράμματος και από τον επιχειρηματικό κόσμο, από σημαντικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ο κατάλογος των οποίων θα ανακοινώνεται σταδιακά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν προτάσεις ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας: https://prototype.tee.gr/ypovoli-symmetochis/

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες από δύο έως και πέντε ατόμων. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους ανθρώπους που είναι φοιτητές, απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ ή που δραστηριοποιούνται στην καινοτόμο επιχειρηματική δραστηριότητα.

To Prototype by TEE αποτελεί πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και είναι ένας τεχνοδικτυακός (ψηφιακός) επιταχυντής καινοτόμων ιδεών, τις οποίες στηρίζει στο επίπεδο της τεχνογνωσίας, οργάνωσης, διοίκησης, διαχείρισης και προώθησης, ώστε να υλοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Με βάση τον σχεδιασμό του Prototype byΤΕΕ που ολοκληρώθηκε συμμετοχικά μετά από διαβούλευση, διαμορφώθηκαν οι θεματικές ενότητες του προγράμματος, σε τομείς επιστημονικού, τεχνολογικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος οι οποίοι έχουν ως εξής:
• Νέες Ενεργειακές Τεχνολογίες, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Εξοικονόμηση Ενέργειας
• Αειφόρες Κατασκευές, Κτήρια και Καινοτόμα δομικά προϊόντα
• Καινοτόμα προϊόντα και Προηγμένα Υλικά (Νέα Χημικά Υλικά και Νανοτεχνολογία)
• Σύγχρονες υποδομές και αυτοματισμοί παραγωγής
• Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές, Σύγχρονη Διαχείριση Απορριμμάτων και Αποβλήτων
• Τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνίας (ICT)
• Καινοτόμες Εφαρμογές και Υπηρεσίες Τουρισμού και Μεταφορών
• Καινοτόμες Υπηρεσίες με στόχο την κοινωνική ανταπόδοση.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας https://prototype.tee.gr/

LEAVE A REPLY