Έξι επιχειρήσεις βραβεύτηκαν από την Eurobank και την Grant Thornton

Έξι επιχειρήσεις βραβεύτηκαν από την Eurobank και την Grant Thornton

530
SHARE
Eurobank: Χρηματοδοτικά εργαλεία για αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις

Οι έξι νικητές των Βραβείων Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας «Growth Awards» βραβεύτηκαν σε ειδική τελετή, που διοργάνωσαν η Eurobank και η Grant Thornton.

Οι 6 εταιρίες που βραβεύθηκαν ανά κατηγορία είναι οι εξής:
1. Λειτουργική / Επιχειρησιακή βελτίωση:DEMOA.B.E.E.
2. Ανάπτυξη προϊόντος / Ανάπτυξη αγορών: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHTA.B. &E.E. ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓ. ΗΛΕΚΤΡ. & ΤΗΛΕΠ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
3. Ανθρώπινο δυναμικό και εταιρική κουλτούρα: ΜΑΣΟΥΤΗΣ Δ. ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.
4. Επενδύσεις: ΕΛΒΙΑΛ Α.Ε.
5. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη:GENESISPHARMAS.A.
6. Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας: Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ

Ο θεσμός των «GrowthAwards», που συνεχίζεται για 2η χρονιά, αναδεικνύει, ενθαρρύνει και επιβραβεύει ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν, παρά την κρίση, συνδυάζοντας ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, ξεχωρίζοντας για τη δυναμική και την εξωστρέφειά τους,ενώ συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός νέου επιχειρηματικού τοπίου, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, σεβόμενες την πελατεία και το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης και ο διευθύνων σύμβουλος της Grant Thornton, Βασίλης Καζάς, οι οποίοι προεδρεύουν από κοινού στην Επιτροπή Βραβεύσεων των Growth Awards αναφέρθηκαν συνοπτικά στη φιλοσοφία και τη σημασία του θεσμού των “Growth Awards”, στόχος του οποίου είναι να αναδείξει το σύγχρονο και υγιές ελληνικό επιχειρείν που μπορεί να πρωτοστατήσει στην εθνική προσπάθεια παραγωγικής και επενδυτικής ανασυγκρότησης και διατηρήσιμης ανάπτυξης. Επίσης, παρουσιάστηκε η διαδικασία επιλογής των επιχειρήσεων και οι 21 επιχειρήσεις που προκρίθηκαν στο τελικό στάδιο αξιολόγησης από την Επιτροπή Βράβευσης την οποία συγκροτούν διακεκριμένες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό στίβο της χώρας.

Επιπλέον ΑΕΠ 60 δισ. ευρώ 

σε ορίζοντα 20ετίας…

Στην ομιλία του, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων που διαθέτει η χώρα σε στρατηγικούς κλάδους, στους οποίους «οι ευρύτεροι γεωπολιτικοί συσχετισμοί, οι τεχνολογικές εξελίξεις, η παράδοση και οι φυσικοί πόροι της χώρας μας δίνουν την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουμε, όχι μόνο για τα επόμενα χρόνια, αλλά για αρκετές δεκαετίες. Ειδικότερα, τα μεγάλα έργα στους κλάδους της ενέργειας, των logistics και του τουρισμού, μαζί με τα σχετιζόμενα έργα υποδομής μπορούν να προσελκύσουν διεθνές ενδιαφέρον για επενδύσεις ύψους άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σωρευτικά, θα προκαλέσουν τη δημιουργία επιπλέον ΑΕΠ περίπου 30 δισ. ευρώ σε ορίζοντα δεκαετίας και τουλάχιστον 60 δισ. ευρώ σε ορίζοντα εικοσαετίας. Η τελική επίδραση μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη!» τόνισε ο κ. Καραβίας εξηγώντας ότι «οι παραπάνω εκτιμήσεις έχουν κεντρική θέση στον επιχειρηματικό σχεδιασμό μας και στον καθορισμό των προτεραιοτήτων της Eurobank. Η Eurobank θέλει και μπορεί να έχει κεντρικό ρόλο στη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών σχεδίων που εντάσσονται σε όσα περιέγραψα ως αναπτυξιακά προτάγματα».

Αναφορικά με το θεσμό των «Growth Awards», ο κ. Καραβίας υπογράμμισε ότι η συνεργασία της Τράπεζας με τη GrantThornton επιβεβαιώνει «την ανάγκη σύμπραξης, αντί των μεμονωμένων πρωτοβουλιών. Την ανάγκη μακροπρόθεσμης δέσμευσης, αντί για συγκυριακές κινήσεις. Την ανάγκη να έχουμε καθαρούς στόχους και να δίνουμε κίνητρα, με αναγνώριση και επιβράβευση, σε εκείνους που το έκαναν πράξη και πέτυχαν, όπως οι εταιρίες που βραβεύουμε απόψε».

LEAVE A REPLY