“Έξω τα φουγάρα του θανάτου”(!)Διαδήλωση κατοίκων Κορδελιού-Ευόσμου κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

“Έξω τα φουγάρα του θανάτου”(!)Διαδήλωση κατοίκων Κορδελιού-Ευόσμου κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

599
SHARE

Ακόμη μια συγκέντρωση, ακόμη μια διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε από κατοίκους του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και όμορων δήμων, για το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που κάνει έντονη την παρουσία της μέσο μιας δυσοσμίας που απλώνετε πάνω από τα σπίτια τους.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο παλιό δημαρχείο Ελευθερίου-Κορδελιού και στη συνέχεια υπήρξε αποκλεισμός της οδού Μοναστηριού με πανό και κεντρικό σύνθημα “Έξω τα φουγάρα του Θανάτου”. Όπως υποστηρίζουν όσοι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, η δυσοσμία και η ατμοσφαιρική ρύπανση προέρχεται από την αλόγιστη βιομηχανική δραστηριότητα που υπάρχει στην περιοχή, κατηγορώντας κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση για ανοχή. Μάλιστα ο πρώην δήμαρχος Ελευθερίου-Κορδελιού και μετέπειτα Κορδελιού-Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης που βρέθηκε στην σημερινή διαμαρτυρία, αποδοκιμάστηκε από μερίδα του συγκεντρωμένου πλήθους.

Βολές εξαπολύουν μέλη της κίνησης κατοίκων “Η αναπνοή είναι δικαίωμα” και κατά του νυν δημάρχου Πέτρου Σούλα για αδράνεια στο συγκεκριμένο πολύ μεγάλο θέμα την τελευταία πενταετία που ηγείται της διοίκησης του δήμου και κατά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που της καταλογίζουν ότι δεν κοινοποιεί τα αποτελέσματα του προγράμματος μέτρησης ρύπων και εντοπισμού προέλευσης τους, αποδίδοντάς το και στο γεγονός ό,τι διανύουμε προεκλογική περίοδο.Οι κάτοικοι της περιοχής αναζητώντας λύση στο πρόβλημα έχουν ήδη απευθυνθεί στον Συνήγορο του Πολίτη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της κίνησης κατοίκων “Η αναπνοή είναι δικαίωμα”, Στέλιος Δημητριάδης, «Το πρόγραμμα μέτρησης ρύπων και εντοπισμού της προέλευσής τους, μεταξύ ΑΠΘ και ΠΚΜ, το οποίο ξεκίνησε με ένα χρόνο καθυστέρηση και ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει δώσει ήδη τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία ακόμα δεν έχουν κοινοποιηθεί. Περιμένουμε από τους υπεύθυνους της ΠΚΜ και του υπουργείου Περιβάλλοντος συγκεκριμένες απαντήσεις για την πηγή της αέριας ρύπανσης και λήψη μέτρων για οριστική λύση του προβλήματος».

LEAVE A REPLY