«Έρχεται» η σύσταση επιχειρήσεων μέσα σε 48 ώρες μέσω της ηλεκτρονικής Υπηρεσίας...

«Έρχεται» η σύσταση επιχειρήσεων μέσα σε 48 ώρες μέσω της ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης

1116
SHARE

Νέα δεδομένα στον τρόπο της σύστασης επιχειρήσεων φέρνει η ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την εφαρμογή του καινοτόμου συστήματος, το οποίο συνεπάγεται μείωση του κόστους και του χρόνου που ξοδεύουν σήμερα οι επιχειρήσεις μέχρι να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι αφού υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση, καταθέσουν το καταστατικό και καταβάλλουν το Γραμμάτιο Ενιαίου Κόστους Σύστασης Εταιρείας, μπορούν την επόμενη κιόλας εργάσιμη ημέρα να λάβουν το «πράσινο φως» από την Υπηρεσία Μιας Στάσης για τη συγκρότηση της εταιρείας.

Η e-ΥΜΣ θα λειτουργεί μέσω του διαδικτυακού τόπου του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) και αφορά μόνο τις περιπτώσεις των εταιρειών για τη σύσταση των οποίων δεν απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο.

Η πλατφόρμα θα είναι συνδεδεμένη τόσο με το Taxis όσο και με τα ασφαλιστικά ταμεία, έτσι ώστε να μπορεί να χορηγεί το σύνολο των σχετικών εγγράφων, όπως κλειδάριθμο, ασφαλιστική βεβαίωση, κ.ο.κ.

Να σημειωθεί ότι η σχετική ρύθμιση εντάσσεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σχετικά με την «Απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων».

LEAVE A REPLY