Έρχεται το νέο πρόγραμμα “Εξοικονομώ Κατ΄οίκον”

Έρχεται το νέο πρόγραμμα “Εξοικονομώ Κατ΄οίκον”

335
SHARE
Erxetia to neo programma eksoikonomo kat oikon

Στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου πρόκειται να τρέξει το νέο πρόγραμμα “Εξοικονομώ Κατ΄οίκον”, ύψους 300 εκατ. ευρώ το οποίο θα αφορά 40.000 νοικοκυριά, επισήμανε ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, του υπουργείου Οικονομίας, Παναγιώτης Κορκολής, στο πλαίσιο ημερίδας της Θεσσαλονίκης «Κυκλική Οικονομία: Δημιουργώντας Αξία».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ.Κορκολής αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες, στους οποίους επενδύει η κυβέρνηση για την εξοικονόμηση ενέργειας. Πιο αναλυτικά, για το πεδίο που αφορά τα δημόσια κτίρια, όπως σχολεία και νοσοκομεία, ο ίδιος ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί πόροι από προγράμματα του ΕΣΠΑ και της ρήτρας αναθεώρησης και μέσα στο καλοκαίρι ο αρμόδιος υπουργός θα προβεί σε σημαντικές ανακοινώσεις.

Ενώ σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας στον τομέα της βιομηχανίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο κ. Κορκολής τόνισε ότι το σχετικό πρόγραμμα θα τρέξει το 2018 με κεφάλαιο 100 εκατ.-200 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο αναμένεται να προστεθούν επιπλέον 100 εκατ. ευρώ ετησίως από το 2019, στο πλαίσιο των αντίμετρων που ψηφίστηκαν στη Βουλή.

LEAVE A REPLY