Tuesday , 23 April 2024

Έρχεται το «De profundis» στην TV100

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Μία νέα εκπομπή στη βραδινή ζώνη του προγράμματος της TV100 αρχίζει την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 10 το βράδυ. Στο πλαίσιο της ανανέωσης του προγράμματός της, η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, προτείνει το De profundis (Εκ βαθέων), μια εκπομπή που θα ασχολείται με θεματικές που άπτονται της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από τα γνωστικά πεδία της Τέχνης, της επιστήμης, της φιλοσοφίας, της πολιτικής και της θρησκείας.

Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μαρία
Αναγνωστίδου. Στην 90λεπτης διάρκειας εκπομπή, υποδέχεται τον κεντρικό καλεσμένο, για να προσεγγίσουν από κοινού το εκάστοτε θέμα.
Πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πλαισιώνονται από δημοφιλή πρόσωπα διαφόρων ειδικοτήτων που μοιράζονται προσωπικές εμπειρίες ή σκέψεις τους πάνω στο θέμα.

Παραπομπές σε κείμενα στοχαστών, συγγραφέων, καλλιτεχνών, μέσα από εικόνες, βοηθούν στην πρόοδο της συζήτησης και στην τεκμηρίωση των θεμάτων που απασχολούν τους συνομιλητές.
Το πρώτο De profundis θα μεταδοθεί από την TV100, την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 10 το βράδυ με θέμα τον γραπτό λόγο, τη σημασία και την επίδρασή του στην ανθρωπότητα. Καλεσμένος θα είναι ο ομότιμος καθηγητής φιλολογίας Ιωάννης Καζάζης.
Μιλούν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο ψυχίατρος Θάνος Πιάχας, και ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου ΑΘηνών Χριστόφορος Χαραλαμπάκης.

De profundis στην TV100
Ημέρα προβολής: Παρασκευή 22:00 – 23:30
Επιμέλεια – παρουσίαση: Μαρία Αναγνωστίδου
Υπεύθυνη δημοσιογραφικής ύλης: Αλεξάνδρα Μαρτίδου
Σκηνοθεσία: Στέργιος Φουρκιώτης
Υπεύθυνη παραγωγής: Φωτεινή Δημοπούλου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *