Έρχονται και τα…ηλεκτρικά λεωφορεία στην Ελλάδα!

Έρχονται και τα…ηλεκτρικά λεωφορεία στην Ελλάδα!

351
SHARE

Μπορεί οι συνθήκες μετακίνησης με τα αστικά λεωφορεία της χώρας μας ειδικά εν μέσω πανδημίας να παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση αλλά το αρμόδιο Υπουργείο ποντάρει στην ηλεκτροκίνηση!

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής προανήγγειλε την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων , υπογραμμίζοντας επίσης τη σημασία που δίνει το Υπουργείο στην ηλεκτροκίνηση. «Αυτό που αναζητείται σήμερα είναι μια βαλβίδα αποσυμπίεσης, γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί» τόνισε ακόμα σε σημερινή του συνέντευξη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα δώσει το«πράσινο» φως για την προμήθεια 300 λεωφόρων με λίζινγκ, καθώς δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις ότι τα παράθυρα τους θα είναι ανοιγόμενα.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι με βάση τον νέο διαγωνισμό για την αγορά νέων λεωφορείων, ο οποίος ξεκινάει σύντομα, τα πρώτα λεωφορεία που θα προμηθευτεί η χώρα θα είναι ηλεκτρικά. Το Υπουργείο δίνει προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση συνολικά για να συγκλίνουμε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τόνισε.

LEAVE A REPLY