Wednesday , 24 April 2024

«Έρχονται» οικονομικές ενισχύσεις για πολύ μικρές επιχειρήσεις

«Ανάσα» σε πολύ μικρές επιχειρήσεις αναμένεται να δώσει νέο πρόγραμμα ενίσχυσης του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα επιδότησης αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την ερχόμενη εβδομάδα και  απευθύνεται σε επιχειρήσεις που έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών ως και 200.000 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες επιχειρήσεις λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, εκτός των εξωχώριων, των εταιρειών συμμετοχών σε άλλες εταιρείες και των επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα, δεν θεωρούνται προβληματικές και κρίνονται πιστοληπτικά αποδεκτές και τραπεζικά ενήμερες (έχουν οφειλή μικρότερη των 90 ημερών κατά την ημερομηνία της αίτησης).

Στις πολύ μικρές επιχειρήσεις που θα λάβουν έγκριση για συμμετοχή στο πρόγραμμα, παρέχεται εγγύηση 80% σε δάνειο κεφαλαίου κίνησης που θα λάβουν από μία εκ των συνεργαζόμενων τραπεζών.

Όσον αφορά το ύψος του αρχικού κεφαλαίου του δανείου, είτε δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ, είτε το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών της επιχείρησης κατά το έτος 2019.

Να σημειωθεί ότι όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.ependyseis.gr του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *