«Έρχονται» πέντε νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 24.000 νέους ανέργους

«Έρχονται» πέντε νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 24.000 νέους ανέργους

1812
SHARE

Πέντε νέα προγράμματα ρίχνει στην «μάχη» κατά της ανεργίας των νέων το υπουργείο Εργασίας, μέσω του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθούν το πρόγραμμα νέων πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής, οικονοµικής κατεύθυνσης για 3.000 ανέργους ηλικίας 24-29 ετών.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατάρτιση ανέργων αποφοίτων σχετικών αντικειµένων σε τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), µε έµφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται µε την ανάπτυξη λογισµικού.

Στόχος είναι να γίνει ένα ουσιαστικό βήµα στην κατεύθυνση της ψηφιακής αναβάθµισης και του παραγωγικού µετασχηµατισµού της οικονοµίας.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και το πρόγραµµα που αφορά την «παρέµβαση επαγγελµατικής ενδυνάµωσης» και απευθύνεται σε 10.000 ανέργους ηλικίας 18-29 ετών»,απόφοιτους δευτεροβάθµιας και τριτοβάθµιας εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα της επένδυσης σε ανθρώπινο δυναµικό σε κλάδους αιχµής της ελληνικής οικονοµίας, όπως είναι ο τουρισµός και η αγροδιατροφή.                             

Εξάλλου, σε 3.000 απόφοιτους σχολών θεωρητικής κατάρτισης ως και 29 ετών, απευθύνεται το πρόγραµµα «στοχευµένη κατάρτιση» και πιστοποίηση 3.000 ανέργων θεωρητικών σπουδών σε κλάδους αιχµής».

Μέσω του συγκριμένου προγράμματος, δημιουργούνται νέοι επαγγελµατικοί διεξόδοι σε ειδικότητες, όπως είναι η διαχείριση κοινωνικών δικτύων, το marketing και η διοίκηση πολιτιστικών οργανισµών, η συµβουλευτική τρίτης ηλικίας και η αντιµετώπιση µαθησιακών δυσκολιών.                                                                                     

Επίσης, το πρόγραμμα για την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας απευθύνεται σε 5.000 άνεργους, ηλικίας ως και 29 ετών, οι οποίοι θα θελήσουν να αναπτύξουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να επιδοτηθούν με ποσά ως και 18.000 ευρώ.                                          

Στο ίδιο μήκος κύματος εντάσσεται και ο δεύτερος κύκλος του ειδικού προγράμματος απασχόλησης για 3.000 άνεργους, πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

LEAVE A REPLY