«Έρχονται» τον Φεβρουάριο τρία νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 16.000 νέους ανέργους

«Έρχονται» τον Φεβρουάριο τρία νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 16.000 νέους ανέργους

896
SHARE

 

Στα «σκαριά» βρίσκονται τρία νέα προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ που απευθύνονται σε 16.000 ανέργους, πτυχιούχους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 18-29 ετών.                                                                               

Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για την κατάρτιση, πρακτική και πιστοποίηση 3.000 νέων (24-29 ετών) ανέργων απόφοιτων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) με έμφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη λογισμικού.                                                                                              

Αντίστοιχο πρόγραμμα αφορά την κατάρτιση 3.000 ανέργων, απόφοιτων θεωρητικών σπουδών, ηλικίας 22-29 ετών, με στόχο τη δημιουργία επαγγελματικών επιλογών.

Εξάλλου, εντός του Φεβρουαρίου θα ενεργοποιηθεί η τρίτη δράση επαγγελματικής ενδυνάμωσης 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-29 στους τομείς της αγροδιατροφής, της μεταποίησης και της κυκλικής οικονομίας (ανακύκλωση χρησιμοποιημένων υλικών).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους απόφοιτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που εμφανίζουν σημαντικές επιδόσεις, σε εξωστρέφεια και προοπτικές ανάπτυξης.

LEAVE A REPLY