Έτοιμος να αναλάβει ρόλο ως κοινωνικός εταίρος δηλώνει ο ΣΒΒΕ – Η...

Έτοιμος να αναλάβει ρόλο ως κοινωνικός εταίρος δηλώνει ο ΣΒΒΕ – Η θέση του για τον κατώτατο μισθό

413
SHARE

Αισιόδοξος ότι η ανάδειξη του ΣΒΒΕ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος) στον πέμπτο κοινωνικό εταίρο μεταξύ των εργοδοτών θα του επιτρέψει να προωθήσει με αποτελεσματικότητα τα αιτήματα της βιομηχανίας, που αφορούν ειδικά το βορειοελλαδικό τόξο δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αθανάσιος Σαββάκης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ τάσσεται εμμέσως κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού, που δηλώνει ότι προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση, σημειώνοντας πως τέτοιες αυξήσεις θα έρθουν από μόνες τους εάν δοθεί έμφαση στην επίλυση των χρόνιων και διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας.

Όσον αφορά το ρόλο του ΣΒΒΕ ως κοινωνικός εταίρος (σ.σ. πριν από μερικές ημέρες το υπουργείο Εργασίας συμπεριέλαβε σε νομοσχέδιο προς διαβούλευση άρθρο, με το οποίο ο ΣΒΒΕ ορίζεται και επισήμως ως κοινωνικός εταίρος) ο κ.Σαββάκης δηλώνει ότι προτεραιότητα της διοίκησης του ΣΒΒΕ θα αποτελέσει η συμφωνία κράτους, επιχειρήσεων και κοινωνίας για τις βασικές αρχές βιομηχανικής πολιτικής, ενώ προσθέτει ότι θα επιδιώξει συνέργειες και συμμαχίες: “Με όλους τους κοινωνικούς εταίρους έχουμε την ίδια οπτική για την ανάπτυξη. Ως εκ τούτου ευελπιστώ ότι πολλές από τις θέσεις μας θα υιοθετηθούν από την Πολιτεία και τελικά θα υλοποιηθούν”, σημειώνει.

Ερωτηθείς πώς αντιμετωπίζει η διοίκηση του ΣΒΒΕ την προοπτική αύξησης του κατώτατου μισθού, απαντά πως “ο ΣΒΒΕ έχει υποστηρίξει επανειλημμένως εδώ και αρκετά χρόνια ότι το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας δεν είναι πλέον και πρόβλημα μισθολογικού κόστους. Το πρόβλημα βρίσκεται στον τρόπο διάρθρωσης της οικονομίας, στη γραφειοκρατία που επικρατεί και στην πολυνομία, στο δυσβάστακτο φορολογικό σύστημα, παράγοντες που δημιουργούν τελικά εχθρικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα στην πατρίδα μας. Εκεί κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να δοθεί έμφαση: στην επίλυση δηλαδή των χρόνιων και διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας και όχι σε αποφάσεις αύξησης ή όχι του κατώτατου μισθού. Αν λυθούν τέτοιου είδους προβλήματα τότε αυξήσεις όπως σ΄ αυτή που αναφέρεστε θα έλθουν από μόνες τους”‘.

 

 

 

LEAVE A REPLY