Έφη Αχτσιόγλου από ΕΕΘ: Ρύθμιση οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία με δόσεις και...

Έφη Αχτσιόγλου από ΕΕΘ: Ρύθμιση οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία με δόσεις και κούρεμα βασικής οφειλής

455
SHARE

Ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όχι μόνο με δόσεις αλλά και με κούρεμα της βασικής οφειλής, προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Έφη Αχτσιόγλου, από το βήμα της αποψινής εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Η ρύθμιση, όπως ανέφερε η κα.Αχτσιόγλου, θα ανακοινωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2019 και θα αφορά χρέη προς τα Ταμεία, που έγιναν μέχρι το τέλος του 2016, προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν επαγγελματίες και αυταπασχολούμενοι, που έχουν παύσει δραστηριότητα και δεν μπορούν να ενταχθούν στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό.

Για θέμα της επικείμενης αύξησης του κατώτατου μισθού, η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι δεν ευσταθούν τα δημοσιεύματα περί αύξησης του κατώτατου μισθού κατά 35-40 ευρώ. Η απόφαση για το ύψος της αύξησης θα ληφθεί από την ίδια, όπως είπε,  στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, αφού πρώτα λάβει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εργασίας εντός του Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια η απόφαση αυτή θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και ο νέος κατώτατος μισθός θα ισχύσει από τον Φεβρουάριο. Ανέφερε, επίσης, πως δεν θα υπάρξει νέος γύρος διαβουλεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους.

Σχολιάζοντας μάλιστα τη θέση του ΣΕΒ που έχει προτείνει αύξηση της τάξης του 1%-2%, υποστήριξε ότι η θέση αυτή δοκιμάσθηκε κατά τα έτη 2010-2014 και απέτυχε παταγωδώς και αντέτεινε ότι η Κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να τονωθούν οι μισθοί, να τονωθεί και η εσωτερική ζήτηση.  

LEAVE A REPLY