«Έφυγε» από τη ζωή η Χ. Γιαταγάνα

«Έφυγε» από τη ζωή η Χ. Γιαταγάνα

409
SHARE

«Έφυγε» την Κυριακή από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, η πρώην εισαγγελέας και πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ, Χρυσούλα Γιαταγάνα, νικημένη από τον καρκίνο.

Η Χ. Γιαταγάνα γεννήθηκε στην Κηφισιά Αττικής στις 9 Μαΐου 1944. Κατείχε πτυχίο Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο (Τομέας Συνταγματικού, Διοικητικού, Ευρωπαϊκού και Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου) και στο Ποινικό Δίκαιο – Ποινική Δικονομία – Εγκληματολογία στο Τμήμα της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ήταν επί 14 έτη εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Το 1989 η Χρυσούλα Γιαταγάνα, ως αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, συνέβαλε καθοριστικά στο κλείσιμο των φυλακών του Γεντί Κουλέ.

Από το 2002 έως το 2010 διετέλεσε δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, ενώ το 2012 εξελέγη βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα, Δευτέρα (31/12), στις 4.30 μμ, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (εντός των Κοιμητηρίων Ευόσμου).

LEAVE A REPLY