ΑΑΔΕ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης εισαγωγής χημικών διαλυτών

ΑΑΔΕ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης εισαγωγής χημικών διαλυτών

646
SHARE

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, εξαρθρώθηκε
Κύκλωμα, που εισήγαγε παράνομα από τη Βουλγαρία χημικούς διαλύτες, εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ και την καταστολή της λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, «μετά από αξιοποίηση στοιχείων που δόθηκαν από την Τελωνειακή Υπηρεσία και με τη συντονισμένη δράση του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (ΣΕΚ), τέθηκε σε επιτήρηση, από κλιμάκιο υπηρεσίας της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων & ΕΦΚ, τράκτορας με επικαθήμενη καρότσα με μουσαμά, η οποία περιείχε υπέργειες δεξαμενές με χημικούς διαλύτες, που εισήλθε στη χώρα μας από τη Βουλγαρία.

Μετά από εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών, ορίστηκε από το ΣΕΚ, ως επισπεύδουσα υπηρεσία, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, αστυνομικοί της οποίας συνέχισαν την επιτήρηση ως την περιοχή των Πατρών. Στην περιοχή των Πατρών τέθηκε ως προπομπός άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδήγησε τον τράκτορα με την επικαθήμενη καρότσα στην είσοδο του λιμανιού της Πάτρας.

Στις έρευνες που ακολούθησαν και στα δυο οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– 19.680 κιλά σύνθετων οργανικών διαλυτών μέσα σε 26 υπέργειες δεξαμενές των 1.000 λίτρων.
– Ι.Χ. όχημα τύπου τζιπ.
– Τράκτορας με επικαθήμενη καρότσα.
– Μια στρογγυλή σφραγίδα.
– Ένας Φορητός Ηλεκτρονικός Υπολογιστής.
– Ένας εκτυπωτής.
Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί και αναζητείται, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ημεδαπός φερόμενος ως παραλήπτης του φορτίου, κατηγορούμενοι για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και για παραβάσεις της νομοθεσίας για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών.
Οι ανωτέρω παραβάσεις έχουν ως αποτέλεσμα τη μη καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, του αναλογούντος Φ.Π.Α. και του Φόρου Εισοδήματος, με τελική συνέπεια την απώλεια εσόδων για το Δημόσιο.
Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ από τη Διεύθυνση Τελωνείου Πατρών ελήφθησαν δείγματα από τους χημικούς διαλύτες, τα οποία θα αποσταλούν για εξέταση».

LEAVE A REPLY