ΑΑΔΕ: «Μπλόκο» σε 55.400 φιάλες με «αέριο γέλιου» που είναι άκρως επικίνδυνο...

ΑΑΔΕ: «Μπλόκο» σε 55.400 φιάλες με «αέριο γέλιου» που είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία

430
SHARE

Μια σημαντική υπόθεση, που αφορά στη δημόσια υγεία, έφερε στο φως έλεγχος που διενήργησε το Τελωνείο Κερκύρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) σε αποθήκη εμπόρου, ο οποίος δραστηριοποιείται στη διακίνηση οινοπνευματωδών προϊόντων, εντοπίστηκαν καλυμμένες 2,5 παλέτες με 55.400 φιάλες του άκρως επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία «αερίου γέλιου» (hippy crack), καθώς και μπαλόνια, μέσω των οποίων γίνεται η χρήση του. Παραστατικά για τον τρόπο απόκτησής του δεν προσκομίστηκαν στις τελωνειακές αρχές.


Η ΑΑΔΕ επισημαίνει ακόμη ότι το αέριο αυτό (υποξείδιο του αζώτου) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Μεγάλη Βρετανία και ευθύνεται για τουλάχιστον 17 θανάτους μέσα σε έξι χρόνια, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου King George στο Λονδίνο. Πρόσφατα μάλιστα, στην Ελλάδα σημειώθηκαν δύο περιστατικά, στην Κρήτη και την Κέρκυρα, με τουρίστες που έπεσαν σε κώμα μετά τη χρήση του αερίου αυτού.
Το Τελωνείο Κερκύρας δέσμευσε όλη την ποσότητα του αερίου και προχώρησε στην κατάσχεσή του και στη μεταφορά του στις αποθήκες του, ενώ της υποθέσεως θα επιληφθεί και η αρμόδια Εισαγγελέας.

LEAVE A REPLY