Saturday , 12 September 2026

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων – Το 88% πλήρωσε τα τέλη κυκλοφορίας

Όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), περίπου 790.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν πλήρωσαν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας του 2026 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2025, που έληγε η προθεσμία. Έρχονται πλέον αντιμέτωποι με τις νέες κλιμακωτές προσαυξήσεις που ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ.

Στα ίδια ποσοστά με το 2025
Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, από τα συνολικά 6,75 εκατομμύρια οχήματα, εμπρόθεσμα πληρώθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για 5,94 εκατομμύρια. Δηλαδή, ποσοστό 88%. Το ποσοστό αυτό κινείται στα ίδια επίπεδα με πέρσι, με το 90% να πληρώνει εμπρόθεσμα, αλλά με την καταληκτική προθεσμία πέρυσι να έχει παραταθεί έως τις 4 Μαρτίου 2025. Τέλος σε ό,τι αφορά τα οχήματα που τέθηκαν σε ακινησία, αυτά φέτος έφτασαν τα 208.976.

Τα πρόστιμα
Με τα νέα δεδομένα, η προσαύξηση για την εκπρόθεσμη καταβολή δεν ανέρχεται πλέον στο 100% των οφειλόμενων τελών, όπως μέχρι πέρυσι, αλλά:
-Στο 25% του ποσού των τελών κυκλοφορίας, εάν η εξόφληση πραγματοποιηθεί έως και 2/2/2026.

-Στο 50% του ποσού των τελών κυκλοφορίας, εάν η εξόφληση πραγματοποιηθεί έως και 2/3/2026.

-Σε ισόποσο των τελών κυκλοφορίας σε περίπτωση:
– εξόφλησης από 3/3/2026 και μετέπειτα ή
– μερικής εξόφλησης ή μη εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας του έτους 2026. Τα ανωτέρω πρόστιμα μειώνονται στο 50% για τα επιβατικά οχήματα δημοσίας χρήσης τα ταξί, τα φορτηγά και τα λεωφορεία.

Check Also

Πρόεδρος Εφοριακών: “Οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι από το 2021-Ο νεοπροσλαμβανόμενος στην ΑΑΔΕ λαμβάνει λίγο παραπάνω από τον κατώτατο μισθό”

Του Γ.Κατσιάνη Την δημιουργία Ελεγκτικού Κέντρου στην Ορεστιάδα ή στο Πολύκαστρο Κιλκίς πρότεινε ο πρόεδρος …