ΑΑΔΕ: Στο «μικροσκόπιο» καταθέσεις και ακίνητα Ελλήνων σε 10 χώρες της ΕΕ

ΑΑΔΕ: Στο «μικροσκόπιο» καταθέσεις και ακίνητα Ελλήνων σε 10 χώρες της ΕΕ

1206
SHARE

Στα «χέρια» των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βρίσκονται ήδη τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν περίπου 100.000 Έλληνες φορολογούμενοι σε 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», πρόκειται για δεδομένα που αφορούν ακίνητα, καταθέσεις και επενδύσεις και τα οποία εστάλησαν στην ΑΑΔΕ από τις αρμόδιες Αρχές χωρών όπως η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ολλανδία, στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών. Ωστόσο σύντομα η ΑΑΔΕ θα λάβει στοιχεία από άλλες 10 χώρες, ενώ μέσα στο 2018 ο κατάλογος θα αριθμεί 60 κράτη! Μεταξύ αυτών είναι και «ύποπτες» χώρες για φοροδιαφυγή, όπως η Ελβετία, τα Νησιά Κέιμαν, η Σιγκαπούρη, το Μονακό, ο Παναμάς, το Χονγκ Κονγκ και ο Λίβανος.

Τα στοιχεία θα διασταυρωθούν με τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί στην Ελλάδα, για να διαπιστωθεί αν έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στο εξωτερικό. Στην περίπτωση που αυτό δεν έχει συμβεί τότε οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τα πρόστιμα που προβλέπονται στις περιπτώσεις φοροδιαφυγής με όλους τους τόκους και τις προσαυξήσεις.

Να σημειωθεί ότι αυτή η διασταύρωση δεν θα γίνει μόνο μία φορά, αλλά θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, καθώς η ΑΑΔΕ θα λαμβάνει σε ετήσια βάση τα στοιχεία από το εξωτερικό και θα ενημερώνεται για τις μεταβολές της περιουσίας…

LEAVE A REPLY