Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κακοκαιρία και αστυνομία ακινητοποίησαν τρακτέρ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κακοκαιρία και αστυνομία ακινητοποίησαν τρακτέρ

199
SHARE
Agrotikes kinitopoiiseis: Kakokairia kai astynomia akinitopoiisan trakter

Άνοιξε στις 2.00 το μεσημέρι η εθνική οδός Σερρών-Θεσσαλονίκης έξω από τον Λευκώνα, που είχε κλείσει λίγο πριν τις 12.00. Οι αγρότες της περιοχής παρέταξαν περίπου 100 τρακτέρ αριστερά και δεξιά του οδοστρώματος και στη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να τηρήσουν στάση αναμονής, δίνοντας χρόνο και σε συναδέλφους τους να ενισχύσουν τη δύναμή τους.

Πολλά τρακτέρ δεν έπαιρναν μπρος λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, ενώ άλλα ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις σε σημεία γύρω από τη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, την ώρα που επιχειρούσαν να κατευθυνθούν προς το τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Στο μεταξύ, κατέφθασαν λίγο μετά τις 14:00 τα πρώτα τρακτέρ από τα Φάρσαλα και τον Πλατύκαμπο Λάρισας στο μπλόκο της Νίκαιας, όπου λίγο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους και αγρότες από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Μαζί με τους αγρότες, στο μπλόκο έφθασε και πορεία εργαζομένων, παρουσία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, για να δείξουν, όπως δήλωσαν, με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι άνοιξε η εθνική οδός Πατρών-Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης της Αμαλιάδας, την οποία είχαν αποκλείσει αγρότες της Ηλείας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους. Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις των αγροτών, αναμένεται να ληφθούν νέες αποφάσεις.

Κλειστός επ’ αόριστον παραμένει ο κόμβος Αγίου Δημητρίου της Ιονίας Οδού στην ‘Αρτα, από τα τρακτέρ των αγροτών.

Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι συνεχίζουν τους δίωρους αποκλεισμούς, καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, σε παράδρομο όπου η τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας, λόγω του μπλόκου του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα για δύο ώρες να διακόπτεται η συγκοινωνία στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Αντιρρίου.

Το μπλόκο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας στον Λούρο έχει ενισχυθεί, ενώ οι αγρότες του νομού Ιωαννίνων αποφάσισαν τον συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου κι αμέσως μετά θα καθορίσουν τη μορφή συνέχισης του αγώνα τους.

LEAVE A REPLY