Αγρότες: Απέκλεισαν συμβολικά τον κόμβο Αγιάς- Ετοιμάζονται για Θεσσαλονίκη σε δύο… δόσεις

Αγρότες: Απέκλεισαν συμβολικά τον κόμβο Αγιάς- Ετοιμάζονται για Θεσσαλονίκη σε δύο… δόσεις

1275
SHARE
Αγρότες: Απέκλεισαν συμβολικά τον κόμβο Αγιάς- Ετοιμάζονται για Θεσσαλονίκη σε δύο... δόσεις

Σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στον κόμβο της Αγιάς προχώρησαν για περίπου μια ώρα οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Στην κινητοποίηση των αγροτών συμμετείχαν περισσότεροι από 25 φορείς, όπως αγροτικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, οργανώσεις και κινήσεις της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, ο αγώνας των αγροτών «γίνεται για την επιβίωσή τους», ενώ προανήγγειλε συνέχιση των κινητοποιήσεων με πρώτο σταθμό το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Agrotica.

Επίσης, σε δηλώσεις του, ο κ. Μαρούδας άφησε αιχμές κατά ορισμένων αγροτοσυνδικαλιστών αλλά και κατά της νέας επιτροπής των αγροτών οι οποίοι διοργανώνουν ξεχωριστό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, επίσης, στη Θεσσαλονίκη.

Επί ποδός και στην Κρήτη

Στο μεταξύ, σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου στο ύψος της περιοχής «Μεγάλα Χωράφια», προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων οι οποίοι έχουν ανακοινώσει ότι θα αποκλείουν καθημερινά για λίγα λεπτά την εθνική οδό. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμα εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων και φοιτητές, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτόν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.

LEAVE A REPLY