Friday , 29 March 2024

Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική

Στην επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική, ενόψει του Σαββατοκύριακου, οπότε αναμένεται μαζική προσέλευση εκδρομέων, προσανατολίζεται το κυβερνητικό κλιμάκιο που πραγματοποίησε το πρωί σύσκεψη στα Νέα Μουδανιά υπό τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων.                                                               

«Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την σταδιακή αποκατάσταση του ρεύματος» δήλωσε ο κ. Καραμανλής κατά την έναρξη της σύσκεψης, ξεκαθαρίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί και η απομάκρυνση των επικίνδυνων κατασκευών που υπάρχουν.                                                                                                                              

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «πραγματικά αποφύγαμε τα χειρότερα» και τόνισε ότι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αποτελεί άμεσο ζήτημα, «κυρίως στο πρώτο «πόδι» που από την ώρα της καταστροφής δεν έχει ρεύμα και κατά συνέπεια, ούτε νερό».                                   

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι προσπάθειες γίνονται για να δοθεί στην κυκλοφορία και ο δρόμος μετά την Ποτίδαια, προς τη Νέα Φώκαια που έχει κλείσει μετά από πτώση πυλώνα της ΔΕΗ και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παράκαμψη.                                                                                                                     

 Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε λόγο για «το μεγαλύτερο ατύχημα που είχε η ΔΕΗ στην ιστορία της» με την πτώση πέντε πυλώνων, προσθέτοντας ότι οι σκέψεις όλων είναι στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν.                                                                                                                              

Η περιφέρεια έχει ήδη αποστείλει εμφιαλωμένα νερά για τους κατοίκους των  δήμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λειψυδρίας ενώ 15 κλιμάκια μηχανικών της περιφέρειας και ισάριθμα του υπουργείου Υποδομών βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές καταγράφοντας τις ζημιές.                                                                                          

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *