Wednesday , 24 April 2024

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 3 Ιουνίου – Καλεί σε συστράτευση ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο τη ΓΣΕΕ και άλλους συνδικαλιστικούς φορείς

Την κάθοδο σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ταυτόχρονα και πρόταση της ΑΔΕΔΥ προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά κέντρα) για κοινή ημερομηνία γενικής απεργίας.

Το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε, επίσης, την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει για ενδεχόμενες περαιτέρω κινητοποιήσεις, αφού εκτιμήσει τις εξελίξεις και αποφάσισε την πραγματοποίηση τις επόμενες μέρες, συλλαλητηρίων, συγκεντρώσεων, ενημερωτικών συσκέψεων και γενικών συνελεύσεων σε όλη τη χώρα.

Το πρώτο συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει την Τετάρτη, 26 Μαΐου, στις 18.00, στα Προπύλαια.

«Το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή ούτε να ψηφιστεί. Πρέπει να ανατραπεί» τονίζει η ΑΔΕΔΥ και προσθέτει ότι το εν λόγω νομοσχέδιο “καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λ.π.”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *