Αισιοδοξία της ΤτΕ για την ελληνική ασφαλιστική αγορά – Πρόταση συνεργασίας ασφαλιστικών...

Αισιοδοξία της ΤτΕ για την ελληνική ασφαλιστική αγορά – Πρόταση συνεργασίας ασφαλιστικών εταιρειών και Δημοσίου για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις φυσικές καταστροφές

258
SHARE

Αισιοδοξία για τις προοπτικές της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς εξέφρασε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ.Θεόδωρος Μητράκος, στην αποψινή εκδήλωση της παρουσίασης του λευκώματος “Συλλεκτικά Ασφαλιστήρια” από τον 19ο έως τον 20ό αιώνα, του εκδότη-συλλέκτη κ.Ευάγγελου Σπύρου, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την πυρκαγιά του 1917 στη Θεσσαλονίκη, ενώ εκ μέρους του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιρειών διατυπώθηκε πρόταση συνεργασίας μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και δημοσίου για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις φυσικές καταστροφές.

Αναλυτικότερα, απευθύνοντας χαιρετισμό ως εκπρόσωπος της ΤτΕ, που αποτελεί την εποπτική αρχή της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, ο κ.Μητράκος επεσήμανε ότι η ασφαλιστική διείσδυση στη χώρα μας είναι ακόμα εξαιρετικά χαμηλή σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο  αλλά και ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά έχει υψηλή φερεγγυότητα, εκφράζοντας ως εποπτική αρχή ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη μετάβαση στο Solvency II.

Στόχος μας, τόνισε ο κ.Μητράκος, πρέπει να είναι η ενίσχυση της αξιοπιστίας της ασφαλιστικής αγοράς για να καλύψουμε το μεγάλο χάσμα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι “υπάρχουν σημαντικές προοπτικές και είμαστε αισιόδοξοι για αυτές”.

Χείρα συνεργασίας προς το ελληνικό Δημόσιο για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις φυσικές καταστροφές έτεινε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιρειών και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ασφαλιστική, κ.Ερρίκος Μοάτσος. Η ασφαλιστική αγορά είναι έτοιμη – δήλωσε σχετικά ο κ.Μοάτσος – να συμπράξει με το Δημόσιο για να αντιμετωπίσουμε τις ζημίες από τις φυσικές καταστροφές. Πιστεύω ότι η αγορά είναι ώριμη πλέον να καθίσουμε χέρι-χέρι, γιατί οι ζημίες μπορούν να είναι ανυπολόγιστες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος αστικής ανθεκτικότητας, Γιώργος Δημαρέλος, τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας της αντισεισμικής ασφάλισης για όλη τη χώρα.

 

LEAVE A REPLY