Αιχμές Αλέξη Χαρίτση προς την Τράπεζα Πειραιώς για την ΕΒΖ

Αιχμές Αλέξη Χαρίτση προς την Τράπεζα Πειραιώς για την ΕΒΖ

442
SHARE
Sti viomixaniki perioxi tou Kilkis avrio o Aleksis Xaritsis

Ευθύνες στην Τράπεζα Πειραιώς για τη μη πληρωμή των τευτλοπαραγωγών και για τη δυσχερή θέση της εταιρείας αποδίδει με σημερινή δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. Τονίζει, επίσης, ότι από πλευράς της Κυβέρνησης θα υπάρξει στήριξη της ΕΒΖ, των αγροτών και των εργαζομένων στην εταιρεία, χωρίς πάντως να διευκρινίζει με ποιόν τρόπο.

Συγκεκριμένα, ο κ.Χαρίτσης δήλωσε σχετικά: “Αυτές τις μέρες, χιλιάδες τευτλοπαραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι για την παραγωγή του 2017 με αποκλειστική ευθύνη της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία αρνείται να παράσχει στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης την απαραίτητη κεφαλαιακή διευκόλυνση παρά την πλήρη κάλυψή της από την διοίκηση της επιχείρησης. Αυτό θέτει σε άμεσο κίνδυνο όχι μόνο την ΕΒΖ αλλά συνολικότερα έναν πολύ σημαντικό κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα μας.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες της χώρας να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικών και επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων, όπως διαχρονικά συνέβαινε στο παρελθόν. Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, με πρώτη και καλύτερη την πιστώτρια τράπεζα.

Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και των εργαζόμενων της ΕΒΖ. Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κρατήσουμε ζωντανή τη βιομηχανία και την παραγωγή ζάχαρης”.

LEAVE A REPLY