Ακαδημία Ρομποτικής: Βραβεύσεις με το βλέμμα στο μέλλον

Ακαδημία Ρομποτικής: Βραβεύσεις με το βλέμμα στο μέλλον

1538
SHARE
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ξεπερνούν ήδη τις 3.000 τα παιδιά κάθε σχολικής ηλικίας (από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο), που έχουν συμμετάσχει στα φροντιστήρια-σεμινάρια ρομποτικής της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) στα τρία χρόνια από την έναρξή τους μέχρι σήμερα και με έναν εξίσου πλούσιο απολογισμό διεθνών διακρίσεων.

Συνολικά 600 παιδιά, που ολοκλήρωσαν τον πρώτο εκπαιδευτικό κύκλο της φετινής χρονιάς, βραβεύτηκαν χθες σε μια λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. “Αφού επιτύχαμε να έχουμε παιδιά ηλικίας πέντε ετών στο Πανεπιστήμιο, στα φροντιστήρια Ρομποτικής, είναι βέβαιο ότι αρκετά από αυτά θα τα έχουμε μετά από κάποια χρόνια, σαν φοιτητές μας”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπρύτανης του ΠΑΜΑΚ, καθηγητής Ιορδάνης Ελευθεριάδης.

Την απονομή των βραβείων έκανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδεύοντάς την με εξαγγελία περαιτέρω στήριξης. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα υποστηρίξει οργανωτικά τα φροντιστηριακά μαθήματα της Ακαδημίας, και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονία και τόνισε ότι η συγκεκριμένη βράβευση αποτελεί τιμή για την ΠΚΜ, καθώς οι νέοι αυτοί επιστήμονες έχουν διακριθεί με το έργο τους στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής του 2017 στην Κόστα Ρίκα, κατατάσσοντας την Ελλάδα στην 16η θέση μεταξύ 72 χωρών.

Η “αγωνιστική ομάδα” της Ακαδημίας απαρτίζεται από δέκα φοιτητές του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ, μαζι με φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων, Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Ιατρικής, με “προπονητή” τον Μηχανικό Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών,Γεώργιο Ζερβόπουλο, ενώ επιστημονικά υπεύθυνος της Ακαδημίας Ρομποτικής είναι ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΜΑΚ, Νικόλαος Φαχαντίδης.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης ο κ.Φαχαντίδης, ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Παντελής Αγγελίδης παρέθεσε ομιλία με θέμα “Καινοτομία στην Ηλεκτρονική Υγεία”.

Η Ακαδημία Ρομποτικής ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με σκοπό να συνδυάσει τη μάθηση με το παιχνίδι και να μετατρέψει την εκπαίδευση σε μία διασκεδαστική δραστηριότητα. Διδάσκοντες είναι καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς και ομάδα υποστήριξης αποτελούμενη από καταρτισμένους επαγγελματίες. Η Ακαδημία Ρομποτικής χρησιμοποιεί τις προσεγγίσεις της διερεύνησης, της επίλυσης προβλήματος, των Projects και της μάθησης μέσω της ανακάλυψης, μέσα πάντα από τη συνεργασία σε ομάδες και αποτελεί ένα πρόγραμμα του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ξεκίνησε τη νομική της μορφή τον Σεπτέμβριο του 2015, μετά από 15 χρόνια δράσεων σε σχολεία, σε μουσεία, σε χώρους άτυπης εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, έρευνας και συνεργασίας με φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

LEAVE A REPLY