Thursday , 28 March 2024

Ακριβότερος ο οβελίας ίσως και 10% -Το σαββατοκύριακο του Λαζάρου στο παζάρι της Δράμας, του Λαγκαδά και του Κιλκίς θα οριστεί η τιμή του

«Είμαι αισιόδοξος αλλά κρατώ μικρό καλάθι», λέει στο thesseconomy.gr ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης Ευλάμπιος Καλαμπάκας αναφερόμενος στην τιμή του οβελία στην αγορά ενόψει του Πάσχα. Όσον αφορά την τιμή των αμνοεριφίων ο αντιπρόεδρος εξηγεί ότι «είναι πολύ νωρίς για να πούμε πού θα κυμανθούν οι τιμές των αμνοεριφίων το Πάσχα στη χώρα μας. Γιατί ακόμη δεν σφαχτήκανε κρέατα για την Ιταλία όπου γιορτάζεται νωρίτερα από εμάς, στις 9 Απριλίου, το Πάσχα των καθολικών. Αυτό θα κρίνει τη δική μας επάρκεια και τις τιμές. Τις τιμές στα αρνιά θα ορίσει το παζάρι της Δράμας, του Λαγκαδά και του Κιλκίς που θα γίνει το σαββατοκύριακο του Λαζάρου. Από κει θα βγουν οι τιμές. Όποια τιμή βγάλουν εκεί οι παραγωγοί με αυτή την τιμή θα σφάξουν όλοι» διευκρινίζει ο κ. Καλαμπάκας.

Υψηλότερη φέτος η τιμή
«Η τιμή σίγουρα θα είναι υψηλότερη από πέρσι», λέει ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών. Και συμπληρώνει «θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τη τιμή που θέλουν να ορίσουν οι κτηνοτρόφοι που και αυτοί έχουν το δίκιο τους. Πιστεύω ότι θα είναι πάνω από 10% πιο ακριβό το αρνάκι φέτος. Πέρσι το κιλό είχε φτάσει στα 12 με 12,5 ευρώ το κιλό. Τα πιο ποιοτικά έφτασαν και 13 ευρώ το κιλό. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει το αρνί και το αρνάκι γάλακτος που σαφέστατα είναι πιο ακριβό. Ας μην μπερδευόμαστε λοιπόν. Αυτά τα δυο έχουν τεράστια διαφορά στην τιμή τους».

Προσοχή στις αγορές μας
«Αν σκεφτούμε ότι το Πάσχα είναι έθιμο να τρώμε αρνί ή κατσίκι ο κόσμος όλο και κάτι θα αγοράσει» τονίζει ο κ. Καλαμπάκας. Και προσθέτει «αλλά και στον κόσμο υπάρχουν δυσκολίες. Δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα στον καταναλωτή. Τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα με την ενέργεια, με το φυσικό αέριο και τα υπόλοιπα έξοδα που έχει να αντιμετωπίσει ο κάθε καταναλωτής που νομίζω ότι φέτος θα δυσκολευτεί πολύ. Εγώ όμως πιστεύω ότι αν πάμε συνετά και όμορφα θα πάνε τα πράγματα νορμάλ. Δηλαδή κι εμείς οι κρεοπώλες θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις αγορές μας όσον αφορά την ποιότητα και την τιμή και ο καταναλωτής να ψάξει στην αγορά. Θα πρέπει αυτό που θα αγοράσει να αντιστοιχεί στα χρήματα που θα δώσει».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *