Ακριβότερο κατά 16%-17% φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης-Μείωση του Ε.Φ.Κ. ζητούν οι πρατηριούχοι

Ακριβότερο κατά 16%-17% φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης-Μείωση του Ε.Φ.Κ. ζητούν οι πρατηριούχοι

626
SHARE

“Τσουχτερή” αναμένεται να είναι φέτος σύμφωνα με την Ένωση Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Θεσσαλονίκης & Περιοχής  ” Ο Άγιος Χριστόφορος” η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου, καθώς θα είναι αυξημένη κατά 16%-17% σε σχέση με πέρυσι και θα διαμορφωθεί σε 1,110 ευρώ στις πόλεις και να φτάσει το 1,250 ευρώ στις απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά.

Παρά, δε, την αύξηση των τιμών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, αυτές περιέχουν  πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδους για τους επαγγελματίες του κλάδου.

“Θεωρούμε αυτονόητο – επισημαίνεται στην ανακοίνωση – ότι η Κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει άμεσα την μείωση του Ε.Φ.Κ (κάτι που έχουμε ζητήσει πολλές φορές) ώστε το αγαθό της θέρμανσης  να μην είναι απαγορευτικό τώρα μάλιστα που έχουμε εξέλθει των μνημονίων. Επισημαίνουμε ότι οι τόσο υψηλές τιμές  αυξάνουν τον  κίνδυνο παραβατικότητας σε βάρος συνετών επαγγελματιών του κλάδου αλλά και των κρατικών εσόδων.

Περιμένουμε άμεσα τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης διότι είμαστε μόλις 20 ημέρες πριν την έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου.   Επίσης επανερχόμαστε στο αίτημα του κλάδου για την κατάργηση του συστήματος “ΗΦΑΙΣΤΟΣ”, το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως βιομηχανία προστίμων για απλά τυπογραφικά λάθη,  αφού ο έλεγχος διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης γίνετε απόλυτα μέσω του συστήματος εισροών-εκροών που διαθέτουν τα πρατήρια”.

LEAVE A REPLY