Αλέξης Τσίπρας:«Η ΔΕΘ-HELEXPO είναι ένας υγιής οργανισμός που προσφέρει στην οικονομία της...

Αλέξης Τσίπρας:«Η ΔΕΘ-HELEXPO είναι ένας υγιής οργανισμός που προσφέρει στην οικονομία της χώρας»

724
SHARE

Προβολή στο μέλλον χαρακτήρισε την 82η ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Η ΔΕΘ είναι ένας υγιής οργανισμός που μπορεί να παράγει και να προσφέρει στην τοπική οικονομία αλλά και στην οικονομία της χώρας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας μάλιστα πως οι προσπάθειες διεθνοποίησης που καταβάλλει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας συνάδουν με τη στρατηγική της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος δε στο θεσμό της τιμώμενης χώρας της ΔΕΘ που φέτος είναι η Κίνα, τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να συνεργαστεί με υπερδυνάμεις της οικονομίας.

Ευχαρίστησε τέλος τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo για το έργο που έχει επιτελέσει, υπογραμμίζοντας τη συλλογική προσπάθεια της εταιρείας με σκοπό την ενίσχυση της δυναμικής της Έκθεσης.

Την απαρχή μιας θετικής εξέλιξης για τη χώρα δείχνει η φετινή ΔΕΘ, σύμφωνα με την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, που υπογράμμισε τη σημασία του θεσμού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, αναφέρθηκε στη διεθνοποίηση που έχει θέσει ως προτεραιότητα η Έκθεση, τονίζοντας μάλιστα πως φέτος η Κίνα, ως τιμώμενη χώρα, έχει βάλει ψηλά τον πήχη.

Τόνισε δε πως ο εκθεσιακός φορέας εξάγει για πρώτη φορά εκθεσιακά προϊόντα, αναφερόμενος στο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» που από το Νοέμβριο θα φιλοξενείται στη Ρώμη.

Την πλήρη κάλυψη του εκθεσιακού κέντρου που πέτυχε η 82η ΔΕΘ υπογράμμισε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο οποίος έκανε επίσης λόγο και για τον έντονα διεθνή χαρακτήρα της Έκθεσης, που μετρά 18 διεθνείς συμμετοχές.

Τέλος, αναφέρθηκε στην περιφερειακή πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία, ενώ υπογράμμισε και την ενίσχυση των κλαδικών διοργανώσεων του εθνικού εκθεσιακού φορέα.

Επίσκεψη Τσίπρα στα περίπτερα της 82ης ΔΕΘ

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε την καθιερωμένη επίσκεψη στα περίπτερα της ΔΕΘ, κάνοντας στάσεις, μεταξύ άλλων, σε ΟΑΣΘ, ΟΑΣΑ, ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), υπουργείο Εργασίας, ΓΣΕΒΕΕ, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ΑΠΘ, υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ΔΕΗ.

Τέλος επισκέφθηκε το περίπτερο 13, όπου έχει αναπτυχθεί η συμμετοχή της τιμώμενης χώρας, Κίνας.

«Η 82η ΔΕΘ είναι το αποκορύφωμα μιας σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Κίνας που ενισχύεται τα τελευταία χρόνια και έχει ακόμα πολλά να δώσει στο μέλλον» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

LEAVE A REPLY