Αλέξης Τσίπρας: “Μπορούμε πια να αισιοδοξούμε, χωρίς να εφησυχάζουμε”-Προτεραιότητα στη Βόρεια Ελλάδα

Αλέξης Τσίπρας: “Μπορούμε πια να αισιοδοξούμε, χωρίς να εφησυχάζουμε”-Προτεραιότητα στη Βόρεια Ελλάδα

698
SHARE

Λίγο πριν τις 11 έφτασε στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αυτήν την ώρα συμμετέχει σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας εν όψει της 83ης ΔΕΘ.

“Η Βόρεια Ελλάδα είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει πρωτεύουσα των Βαλκανίων και όχι να κλέβει λίγη από τη δημοσιότητα της Αθήνας”, τόνισε ο πρωθυπουργός στην αρχή της συνάντησης. Η κυβέρνηση, σύμφωνα πάντοτε με τον πρωθυπουργό,  έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αυτό θα εξειδικεύσει για την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης στη διάρκεια της σύσκεψης. Κατά τον ίδιο, η Βόρεια Ελλάδα  μπορεί να γίνει η “ατμομηχανή” της βιομηχανικής ανάπτυξης, η “καρδιά” της αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης.

Επεσήμανε, επίσης, πως “είναι η πρώτη φορά, μετά από οκτώ χρόνια, που πρωθυπουργός της Ελλάδας θα μιλήσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και θα παρουσιάσει το σχέδιο της δικής του κυβέρνησης” και πρόσθεσε πως το ζήτημα είναι το σχέδιο που θα παρουσιάσει να μην είναι μόνο της Κυβέρνησης, αλλά να περιέχει και τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων, γι αυτό γίνεται και η σύσκεψη.

“Για πρώτη φορά, μετά από 8 χρόνια, δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος και θέλω να συζητήσω μαζί σας για τη δίκαιη κατανομή του”, πρόσθεσε οκ.Τσίπρας, λέγοντας πως προτεραιότητα έχει η ελάφρυνση των κοινωνικών στρωμάτων που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής. Ταυτόχρονα έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην πραγματοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για να μην γυρίσει η χώρα στις πολιτικές που την οδήγησαν στη χρεοκοπία και έστειλε το μήνυμα “μπορούμε πια να αισιοδοξούμε, χωρίς να εφησυχάζουμε”.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και ο διευθυντής του Οικονομικού του Γραφείου Γιώργος Τσίπρας.

ΠΓΔΜ

Για τη Θεσσαλονίκη επεσήμανε πως με την επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ θα γνωρίσει μια ραγδαία ανάπτυξη τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα γίνει πραγματικά η πρωτεύουσα των Βαλκανίων και όχι μια πόλη που θα παρακαλάει φέρνοντας τον τίτλο της συμπρωτεύουσας.

LEAVE A REPLY