Αλέξης Τσίπρας: “Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στην ώρα του”

Αλέξης Τσίπρας: “Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στην ώρα του”

301
SHARE

«Το πρόγραμμα θα τελειώσει στην ώρα του», τόνισε από το βήμα του Thessaloniki Summit 2017 ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά θετικό momentum για την ελληνική Οικονομία» και επαναλαμβάνοντας την πρόθεση όλων των πλευρών για γρήγορο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, «προκειμένου να μπούμε στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης για την οριστική έξοδο από το μνημόνιο».

Έμφαση έδωσε επίσης ο πρωθυπουργός στο θέμα των επενδύσεων, υποσχόμενος ενίσχυσή τους αλλά με όρους και προϋποθέσεις, που όπως είπε έχουν διατυπωθεί σαφώς και δεν είναι άλλοι από τον σεβασμό στην εργασία και στους εργαζόμενους, στους περιβαλλοντικούς νόμους και στην κείμενη ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

“Η ρήξη μας με το παρελθόν της ευνοιοκρατίας πελατειακών σχέσεων προνομιούχων ελίτ ήταν είναι και θα παραμείνει απόλυτη”, πρόσθεσε σχετικά και τόνισε ότι «η στρατηγική μας για επιστροφή σε βιώσιμη ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να έχει σαν κύριο άξονα τη βιομηχανία και την μεταποίηση» και πως «ό,τι είναι η Αθήνα για τον τριτογενή τομέα είναι η Θεσσαλονίκη για την βιομηχανία και την μεταποίηση. Η Θεσσαλονίκη δικαιωματικά είναι η βιομηχανική πρωτεύουσα της χώρας».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός προανήγγειλε αναγνώριση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος σε κοινωνικό εταίρο: «Ο ΣΒΒΕ με τις παρεμβάσεις του εξελίσσεται de facto σε θεσμικό συνομιλητή και εταίρο της κυβέρνησης στην προσπάθεια για έξοδο της χώρας από την κρίση. Οποιαδήποτε προσπάθεια ουσιαστικής αναβάθμισης του ρόλου σας θα στηριχθεί».

LEAVE A REPLY